Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie uważacie że Polska jest żałosna?

Polecane posty

Gość gość

Do jakiejkolwiek zwykłej pracy wymagają wykształcenia (nawet na ekspedientke czy do wykladania towaru) za granicą tak nie ma, no wiadomo specjaliści muszą mieć, a tutaj to wszedzie studenci albo absolwenci, wyzysk na maksa . Ostatnio widziałam ofertę na stanowisko rekrutera do dużej korporacji w USA , wymagania? Podstawowa obsługa komputera no i język :) Kolejna rzecz pensja. Tutaj 1300zł,wszędzie indziej tez ale za granicą mało kto ma minimalną - produkty,koszty utrzymania niskie i na luzie można wyżyć, a tutaj wszystko jest przeliczane, jedzenie byle jakie na 2 tygodnie a potem zeby w ścianę...żeby coś odłożyć albo wyjechać na wakacje -marzenie. Jesteście ponizani,gnojeni, nawet o glupie wizy trzeba prosic. nie dziwię się ze Polacy mają kompleks nizszosci i są zawistni i bez kultury (nie wszyscy ale większość ) i gorsi od cyganów . Gdyby rząd miał inne podejście i eliminowal margines nie byłoby tak. Najbardziej zabawne jest dla mnie kiedy taki polak wyjezdza do pracy nawet na zmywak no ale wiadomo-za granicę i szybko zapomina skąd pochodzi i się panoszy. Właśnie takich powinno się tłuc do śmierci.

Gość gośćjmgadt
Polska jest piękna i to mój ukochany kraj tylko cały system i ludzie c***jowi,nie wszyscy

Gość gość
PIS nie daje rady szkoda

Gość gość
Jak PO tyle lat psulo to w pół roku PiS tego nie naprawi..szkoda mi Ciebie zastąpiony głupi czlowieczku

Gość gość
Polskie pensj***ardzo sie ostatnio poprawily. Ja zarabiam niezle i jestem bardzo zadowolona z zycia w PL. Teraz nie ma juz powodu zeby stad wyjezdzac. Zagranica wszystko jest duzo drozsze niz u nas.

Gość gość
Do wykładnia towaru tak się składa że u mnie w markecie przyjmowali bez żadnego cv a to czy dostawalo się umowe na dłużej itp zależało od tego jaki ktoś byl i jak pracowal i mogl nawet awansować (sieć największych marketow w pl)

Gość gość
Mamy ceny dostosowane do zarobków. W PL jest bardzo tanio.

Gość gość
W porównaniu z bogatymi krajami Europy Zachodniej, Polska jest słabo społecznie i gospodarczo rozwinięta, stąd ta bieda. Chociaż obchodzimy 1050-lecie państwowości, to w 966 roku kraje na zachód od Polski miały za sobą wieki rozwoju cywilizacyjnego zapoczątkowanego przez Rzymian i pomimo upływu 1000 lat, Polska tych różnic nie nadrobiła. W ciągu tego 1000 lat przytrafiły się Polsce dwie wojny totalne, potop szwedzki i II wojna światowa, które zrównały Polskę z ziemią i budowę państwa trzeba było zaczynać od nowa. Rozwój Polski hamowała złota wolność szlachecka, która doprowadziła do rozbiorów i utrzymująca się do 1864 roku pańszczyzna, a po II wojnie socjalizm. Polska zawsze była biednym państwem, goniącym bogaty Zachód i na pewno szybko się to nie zmieni, bez względu na to, jaka opcja polityczna będzie rządziła.

Gość gość
jakie ceny dopasowane? ludzie po studiach zarabiaja 8 zl. na godz. (znam takich )wiec wynajmij mieszkanie + oplaty,prad ,woda ,tel. tv, internet , jedzenie,ubrania,kosmetyki,kup samochod, jezdzij na urlopy do cieplych krajow, w wolnym czasie kawiarnia,kino,restauracja...itd. a np. w niemczech kobieta samotna,bez wyksztalcenia, pracujaca w fabryce na produkcji, moze to wszysto miec i jest niezalezna.

Gość gość
w Polsce tylko wiek emerytalny dopasowali do europy,ale zasilkow dla starszych ludzi bezrobotnych juz nie dopasowali,w niemczech kazdy bezobotny otrzymuje pieniadze na mieszkanie,oplaty i zycie, oczywiscie to zaden luksus ,ale zyc mozna i nie trzeba sie martwic jak zaplacic prad czy z czego kupic lekarstwa.

Gość gość
U nas luksusem jest jedzenie :P Alkohol za to jest tani. Niby taki chrześcijański kraj, a ludzie chodzą napruci już przed 12:00. 500+ to kpina, a nie pomoc. Wyższe wykształcenie można sobie w o***t wsadzić.

Gość gość
dalej siedzą na stołkach komuchy i chłopki a pis za cienki

Gość gość
Nie znacie ich możliwości. Ja wam szczerze współczuje bo takimi jak wy najłatwiej manipulować. Temat rzeka. Ps. Skoro PiS Nie sprawował władzy dłużej to jak możecie gadać że po jest lepsze? Co oni wam dali?:) wladowali nas w długi? Są marionetkami pewnej grupy, ktora dazy do niewolnictwa przecietnych ludzi.

Ps. Skoro PiS Nie sprawował władzy dłużej to jak możecie gadać że po jest lepsze? x PO utrzymało się przy władzy dwie kadencje. Poprzednia kadencja PIS trwała AŻ 2 lata . Może dlatego?

Gość gość
gość dziś Mamy ceny dostosowane do zarobków. W PL jest bardzo tanio. x Chciales/as się pośmiać? To na inny wątek.

Gość gość
Pchanie w borowika chyba nie jest ok? Co to ma być? :P

Gość gość
Ustawa o obrocie gruntami to też kpina.