Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1224

ropiejące oczka i katar

Polecane posty

Gość gość1224

Czy ropiejące oczka u niemowlaka mogą być przyczyną kataru,? Córka ma trzy miesiące oczka ropieją od porodu, próbowaliśmy juz wszystkiego, kropli maści masażów i okulista zalecił zabieg czyszczenia kanalików za tydzień termin. Ciekawi mnie czy któreś z waszych dzieci przy ropiejących oczkach miało katar. Podczas używania np kropli oczka nie ropiały kataru nie bylo, gdy tylko przestaliśmy stosować krople ropka i katar wróciły. Moze miec to jakiś związek? Okulisty wcześniej nie spytałam a do wizyty jeszcze tydzień. Dzięki za odp. ;)

Gość gość
Jesli karmisz piersią zakrop mlekiem, możliwe ze pomoże. A może to jakaś alergia?

Gość gość
wydzielina kataralna mając zablokowany odpływ powoduje cofanie sie do woreczka łzowego i wypływa okiem w postaci ropy, krople do oka z antybiotykiem pomagają tylko na chwilę bo jest to wada mechaniczna, udrożnienie kanalika pomoze :) chociaż szybko macie ten zabieg, u nas robią w okolicach 10 mca, bo wcześniej u wiekszości dzieci samo się udrażnia

Gość gość1224
Od początku problemy były z jednym oczkiem , potem doszło drugie. Chodziliśmy z nią do pediatry prywatnie przez ten katar. Potem do okulisty jedna to nas wogole zignorowała dostała 150 zl za wizytę i cały czas jak nie maścito krople, juz mnie to wkurzylo i trafiliśmy do drugiego okulisty bardzo nie miłego ale za to konkretnego , pokazał jak się robi masaż, przepisał krople do oczu i nosa na udrożnienie i krople z antybiotykiem i nic nie pomogło po dwóch dniach oczy zaczęły łzawić ropiec a na następny dzień katar. Nie pytałam go o ten katar bo zapomniałam chyba z przerażenia bo naprawdę facet nie miły ale wie o czym mówi, i tak zabieg mamy w poniedziałek nic nie mówił o wieku dziecka tylko o tym że jak ta kuracja nie pomoże to po co męczyć dziecko ciągle kroplami itp. Wytlumaczyl ze zabieg potrwa do pięciu minut i powinno byc ok, mam nadzieję ze mnie wyprosza z gabinetu bo chyba tam zemdleję....

Gość gość1224
Kropiłam oczka mlekiem też babcia poradziła, nie pomogło. :( a skóra kolo lewego oczka jest juz czerwona podrażniona bo ciągle łzawi i trzeba wycierać chodz staram sie najdeliktaniej jak umiem.

Gość gość
biedne maleństwo, tylko zabieg udrażniania pomoze.