Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 2kafefanka

Uciekłam dziś policji Czy coś mi grozi?

Polecane posty

Gość 2kafefanka

Tak mi się jakoś szybko pojechało przez te pare metrów ale przez pasami i skrzyżowaniem wyraciłam prędkość i patrze a tam psiarnia ze sprzętem już sie szczerzy na mnie... Ale żeby nie było-ja jeżdżę bardzo bezpiecznie. Po prostu z głośników sączyła się muza,,Nowator,,Spadam stąd" a lizak policjanta z suszarką już mnie nawigował... Zrobiłam zwrot i zmieniłam kierunek. Wiem że wyglądało to dostatecznie niewinnie a z tamtej odległości i przy tak szybkiej akcji nie mogli widzieć moich blach. Uciekałam tak szybko że minutę póżniej byłam już w miejscu docelowym w którym planowałam być za 5/6min. Mam nadzieję że nie przegiełam pałki-jak myślicie?

Gość NAMYSŁÓW WOJEWÓDZTWO OPOLSKIE
jeśli w mieście namysłów to oni ci nie popuszczą komenda powiatowa policji w mieście namysłów i całym powiecie namysłowskim jest bezwzględna dla łamania prawa dzisiaj w namysłowie co kilkaset metrów stała policja

Gość gość
Nie znam się na prawie. Nie wiem co może ci za to grozić. Jednak brzmi poważnie.

Gość 2kafefanka
A może pracuje ktoś w policji i coś więcej w temacie napisze?

Gość gość
Jak cię namierzyli radarem to mają twoje blachy na filmie!

Gość 2kafefanka
Ktoś potwierdzi ostatnią wypowiedź?

Gość gość
O boziu! To jak ty to zrobiłaś?

Gość 2kafefanka
23:52 Normalnie. Oni sobie stali za skrzyżowaniem a ja miałam koło nich przejechać ale że oni do mnie z lizakiem to ja się rozmyśliłam w ułamkach sekund i nawet jeszcze sygnalizator włączyłam i zmieniłam ulicę.

Chyba jednak nie uciekłaś, bo cię wcale nie gonili, a pewnie zatrzymywali kogoś innego :-D

Gość gość
Ahaaa :) No to szybko myślisz! -Nie sądzę żebyś zrobiła coś niewłaściwego w takim razie. A o kamerach w policyjnych prędkościomierzach to ja nie słyszałam. One mierzą a nie filmują z daleka;)

Gość gość
23:56 Przede mną nikogo już nie było.

Gość 2kafefanka
23:56 przede mną nikogo juz nie było Ostatni samochód własnie się od nich oddalił i jechał bardzo wolno w korku. Tylko ja byłam na tapecie. A ja miałam na liczniku około setki ale za chwile już 40 i ten manewr w bok zwolniłam do 30 i potem jak już znikłam z pola widzenia to spowrotem szybko żeby zwiać.

Gość Tygryslczka
Mogłaś ich nie widzieć i mieć zamiar skręcić. Moim zdaniem -nie było tematu.

Aha, bo wiesz oni tam tylko sobie tak stali, ty jedziesz rzekomo setkę i próbują cię zatrzymywać, a ty myk, a oni NIC, A NIC :-D

Gość gość
Według polskich przepisów, za niezatrzymanie się do kontroli drogowej grozi mandat i 8 punktów karnych, jednak w większości przypadków funkcjonariusze kierują sprawę do sądu. Ten może pozbawić nas prawa jazdy na okres od 6 miesięcy do 3 lat i wymierzyć grzywnę w wysokości do 5000 zł. Mowa o sytuacjach, w których nie doszło do żadnej kolizji i które nie zakończyły się śmiercią lub obrażeniami innych osób.

Gość 2kafefanka
00:08 Tak myślisz? Oby. Mój budżet nie wytrzyma takich strat. A jeźdźić naprawdę potrafię świetnie i nie zasługuję na takie rzeczy. Na drodze zawsze jestem bardzo przewidującym i bezpiecznym kierowcą.

Gość Tygryslczka
00:12 Przecież 2kafefanka wyraźnie pisze że wyglądało to niewinnie. Że oni byli za a ona przed skrzyżowaniem, przed nią nikogo a za radiowozem korek-czytajcie ze zrozumieniem. Klasyczna sytuacja-nie kwalifikuje się pod miano ucieczki. Luz!

Gość 2kafefanka
00:16 Tak. Dokładnie tak było. Działo sie szybko ale tak to właśnie wyglądało. Nie wiem może mnie gonili, tam było pełno ulic skrzyżowań prawostronnych i uciekłam-w końcu uciekałam ale, kiedy ja się już ukryłam za budynkami, oni nie widzieli tego że ja uciekam.

2kafefankadziś 00:16 Tak. Dokładnie tak było. Działo sie szybko ale tak to właśnie wyglądało. Nie wiem może mnie gonili, tam było pełno ulic skrzyżowań prawostronnych i uciekłam-w końcu uciekałam ale, kiedy ja się już ukryłam za budynkami, oni nie widzieli tego że ja uciekam. X No może cię gonili, któż to wie, przecież koguta nie było słychać. Prawda? :-D

Gość 2kafefanka
To w takiej sytuacji punkty i mandat mi nie grożą?

Gość gość
namierzają cię radarem, nie zatrzymuj się, przecież starym polonezem nie dogonią cię;)

Tygryslczkadziś 00:12 Przecież 2kafefanka wyraźnie pisze że wyglądało to niewinnie. Że oni byli za a ona przed skrzyżowaniem, przed nią nikogo a za radiowozem korek-czytajcie ze zrozumieniem. Klasyczna sytuacja-nie kwalifikuje się pod miano ucieczki. Luz! X To jak się nie kwalifikuje pod miano ucieczki, to nikt nie goni. To chyba jasne.

Gość 2kafefanka
00:27 Nie wiem nie miałam czasu wyciszyć muzyki mimo że w rękach ściskałam multifunkcyjną kierownice to jednak myślałam tylko o tym by nie dac się złapać i na tym mi najbardziej zależało, śledziłam w lusterku czy mnie coś nie goni ale to było tylko przez 100metrów bo takimi uliczkami uciekałam. Łatwo można było zgubić kogoś kto nie mógł odrazu rzucić się w skuteczny pościg jeszcze w dodatku za szybkim samochodem. Sam widzisz że to wszystko działo się samo naturalnym tempem. Raczej też byś tak zrobił że skoro już byś skręcił to byś wiał prawda?

2kafefankadziś To w takiej sytuacji punkty i mandat mi nie grożą? X Pewnie, że nie. Fajnie że uciekłaś tym, co cię nie gonili :-D A może gonili, tylko nie wiesz :-D

2kafefankadziś 00:27 Nie wiem nie miałam czasu wyciszyć muzyki mimo że w rękach ściskałam multifunkcyjną kierownice to jednak myślałam tylko o tym by nie dac się złapać i na tym mi najbardziej zależało, śledziłam w lusterku czy mnie coś nie goni ale to było tylko przez 100metrów bo takimi uliczkami uciekałam. Łatwo można było zgubić kogoś kto nie mógł odrazu rzucić się w skuteczny pościg jeszcze w dodatku za szybkim samochodem. Sam widzisz że to wszystko działo się samo naturalnym tempem. Raczej też byś tak zrobił że skoro już byś skręcił to byś wiał prawda? X No ba. Trzeba wiać. Zresztą nic nikomu się nie stało, a to jest najważniejsze. Możesz spać spokojnie do 6-ej :-D

Gość 2kafefanka
00:35 Może mnie gonili nie wiem ale, 5minut później przyjechały do mnie koleżanki(to na spotkanie z nimi tak mi się śpieszyło) i zapytałam czy widziały policję a one że tak, że był wypadek na tym skrzyżowaniu i policja tez tam była-także nie wiem co sie później tam działo ja zwiałam.

Gość 2kafefanka
00:40 Nie będę tak długo pisa,ła idę zaraz spać tylko mam nadzieję że ten wypadek to nie z mojej winy /

2kafefankadziś 00:35 Może mnie gonili nie wiem ale, 5minut później przyjechały do mnie koleżanki(to na spotkanie z nimi tak mi się śpieszyło) i zapytałam czy widziały policję a one że tak, że był wypadek na tym skrzyżowaniu i policja tez tam była-także nie wiem co sie później tam działo ja zwiałam. X U mnie też dzisiaj był na skrzyżowaniu wypadek. Zrobili objazd, a koguty słyszałem z Daaaleka. Serio

Gość normalna23
Ja pierdzielę na tym forum to same cwaniaki k****y i złodzieje poza prawikami i chorymi na depresje ! Normalnych ludzi już brak!

2kafefankadziś 00:40 Nie będę tak długo pisa,ła idę zaraz spać tylko mam nadzieję że ten wypadek to nie z mojej winy / X Taa. Może mieli zamiar cię gonić i spowodowali wypadek np przy ruszaniu, dlatego nie słyszałaś kogutów :-)