Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cytrynka728

imię Matylda?

Polecane posty

Gość cytrynka728

Witajcie Drodzy Rodzice, W sierpniu na świat przyjdzie nasze pierwsze dziecko - córka. Podoba nam się imię Matylda ale właściwie tylko nam się podoba bo od rodziny słyszymy tylko ''dziecko będzie się wstydzić tego imienia'' ''że zrobimy jej krzywdę na całe życie'' ''że jak będzie otyła a tu jeszcze takie imię'' a ''i krowa Matylda jest'' ehh jak człowiek się tak na słucha to już wątpi w swoja decyzje. Jakie jest wasze zdanie na temat tego imienia? Znacie jakieś Matyldy? P.s Myślę ewentualnie o imieniu LIwia

Gość gość
Śliczne imię Matylda. Tez spodziewam sie dziecka, i jeżeli będzie dziewczynka, to będzie Matylda :)

Gość gość
Wiesz szczerze mnie się imię średnio podoba i oczywiście kojarzy się niestety z krowa Matylda i mnie jeszcze mój kolega miał baseta była to suczka i nazywała się Matylda. Jeśli wam się podoba to tak nazwijcie córeczkę ale warto to jeszcze przemyśleć pozdrawiam

Gość gość
ładne imię, krzywdy dziecku na pewno nie zrobisz bo imię też jest ostatnio częściej nadawane. Jedynie ze zdrobnieniami problem.. ale jak wam się podoba to czemu nie. Matyldę osobiście nie znam, kojarze tylko Matyldę Damięcką aktorkę. Liwia piękne ;)

Gość gość
ładne imię :)

Gość gość
Moja kuzynka (3 latka) ma na imię Matylda. Nikomu się nie kojarzy z żadną krową. Zdrobnienie to Matyldzia, ale my na nią mówimy Miki :)

Gość gość
Ja mam Matyldę. Mati, Matysie, Matyldzie :-) To był wybór męża. Ja wybierałam dla 1 dziecka. Byłam sceptycznie nastawiona do tego wyboru. Kojarzyło mi sie z gruba wiejska baba. Wszystko odwołuje :-) Jest śliczna, filigranowa i urocza a imię bardzo do niej pasuje.

Gość gość
Niestety mnie też kojarzy się z krową lub wiejską gospodynią w chuście. Ogólnie ma jakiś taki pejoratywny wydźwięk. Jednak krzywdy dziecku nie zrobicie, bo to często nadawane ostatnio imię.

Gość cytrynka728
Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź :) mój mąż już nawet nie chcę poruszać tematu imienia więc nawet nie mam z kim pogadać o swoich wątpliwościach, bo z rodziną to wiadomo'' krowa Matylda'' Mam nadzieje, że ktoś się jeszcze wypowie w końcu to ważne jak imię będzie odbierane w społeczeństwie :)

Gość gość
normalne fajne imie a jak komuś kojarzy sie z krową to świadczy tylko i wyłącznid o tej osobie i jej braku rozumu, głupi argument, pozdrawiam

Gość gość
bardzo ładne i nie oklepane ani nie wymyslne pozytywnie:)

Gość gość
Mnie się kojarzy z piosenką "Ciotka Matylda" Grupy Pod Budą :D Nie jest zle to imię ale wolę Martynę

Gość gość
Nie wiem co to ciotka Marylda ani krowa Matylda. Imie mi sie kojarzy z dziewczynka z filmu Leon Zawodowiec. Swietny film :) Jak ci sie podoba to takie daj i nie sluchaj innych. Nie skrzywdzisz dziecka, co za bzdury. Nie jest przeciesz osmieszajace czy obrazliwe. Ani gorsze od tych popularnych Amelii (co przeciez oznacza tez chorobe) Franciszkow czy Maji

Gość gość
Liwia podoba mi sie bardzo, Matylda wcale. Mamy w rodzinie Matylde wszyscy mowia na nia Mati czyli jak na Mateusza. W ogole jakos mowila mi kuzynka ze ludzie zle na to imie reaguja i ze zaluje ze tak dala

Gość gość
Ładne imię i nie przejmuj się rodziną, ważne że nie jest to żadna Dżesika czy podobna taka, My też daliśmy córce mało spotykane imię i też większość była na nie, alecwyboru ibtak nie żalujemy☺

Gość gość
A co na takie imie powiecie:Kunegunda?

Gość gość
Ładne imię, też mi sie kojarzy z bohaterką Leona ;P

Gość gość
Bardzo mi sie podoba. Sama rozważałam to imię.

Gość Leszko
Najładniejsze imie na swiecie moje ulubione

Gość gość
Ehh... Ze zdrobnieniami problemu nie ma, nie spotkałam się jeszcze żeby ktokolwiek imię wytykał. Poprostu już nikt nie pamięta żadnej krowy...(same staruchy na forum). Czy imię się podoba to już kwestia gustu. Jeżeli chcecie sobie z czymś kojarzyć polecam książka Roald Dahl Matylda.

Gość gość
mam ponad 30 lat i nie kojarzę żadnej krowy Matyldy, imię jak imię, są lepsze i gorsze, mi się nie podoba, ale są tacy co im się podoba

Gość gość
Krowa Matylda, miałam taką książkę :D