Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomimo wszysko jest OK

Co dobrego dzisiaj dla siebie zrobicie?

Polecane posty

Tak wiele osób na tym forum pozbawionych jest wiary w siebie,częstokroć dołowanych przez innych. Dla Was jest ten topik,abyście przypomnieli sobie ,że to Wy pierwsi powinniście być dla siebie samych przyjaciółmi i otaczać się miłością. ..............Więc,co dobrego dzisiaj dla siebie zrobicie? Ja wystawiam głowę ku słońcu (u mnie ładna pogoda) i uśmiecham się do niego,a potem wyjdę na spacer. Pamiętajcie,że słońce,drzewa,kwiatki,zwierzątka akceptują Was zawsze,takimi ,jacy jesteście! Bo każdy z Was jest wyjątkowy i niepowtarzalny!

Gość gość
Fajny pomysł na temat. :) Ja własnie parzę moją ulubioną herbatę i słucham ulubionej stacji radiowej, a później zamierzam ćwiczyć - od pewnego czasu sie odchudzam ćwicząc, powoli widzę efekty, więc będzie to coś dla zdrowia i dla dobrego samopoczucia też.

Masz jakiś specjalny zestaw ćwiczeń? Ja od jakiegoś czasu ćwiczę rytuały tybetańskie,ale zasada jest taka,że należy wykonywać je codzienni. Może nie odnoszą się wprost do odchudzania,ale dobrze wływają na równowagę w całym ciele.

Gość gość
ja też uśmiecham sie do słońca a nawet patrze na nie :) lepiej czuje sie właśnie w naturze, otoczona drzewami niż z ludźmi choćby ze względu na tą harmonię i akceptację ludzie oceniają,krytykują, zmuszają do rozmowy a drzewa nie :)

Gość gość szarik
Lewatywa!

Gość gość
Robię coś dla siebie codziennie. Spacer z aparatem w ręku, wypad nad jezioro, coś uszyję, coś pomaluję, komuś pomogę itp. Lubię kiedy pada deszcz (tak jak dzisiaj) bo wszystko wygląda tak świeżo i równie świeżo pachnie. Nie oglądam się na innych bo nic o mnie nie wiedzą a tylko tyle ile sama chcę by wiedzieli co i tak nie ma znaczenia bo mam wrażenie że ludzie myślą że widzą o mnie więcej niż ja sama Paradoks?! Ano! Po co się denerwować wariatmi? Jestem w harmonii sama ze sobą i to mi wystarcza. Dziękuję za uwagę :-)

Gość gość
To ja z wczoraj 13:22. Nie mam specjalnego zestawu ćwiczeń. Zasuwam na rowerku treningowym i steperze, u mnie to działa. Niedługo przerzucam się na prawdziwy rower - pogoda ładna, trzeba korzystać. :) O rytuałach tybetańskich nie słyszałam, ale chętnie się czegoś na ten temat dowiem. :)

Gość gość
Ide na spacer :)

Gość pomimo wszystko jest OK
Witajcie,cieszę się,ze wątek jeszcze trwa. Spacer,wydawałoby się taka prosta czynność,a jednak ma niesamowite znaczenie. Kiedyś,gdzieś słyszałam,że w Szwecji lekarze przypisują spacer na receptę,zamiast leków. Znalazłam coś na ten temat w necie,może kogoś z Was zainteresuje ten temat. http://www.pastela.se/Aktywnos_c_.pdf

Gość gość
a ja kupilam sobie kosmetyki,wypilam ulubiona kawke,polezalam.Hmm... moze jeszcze warto by bylo pozytywnie myslec :)

Gość gość
pośpię, pojeżdżę na rowerze, poleniuchuję i wypocznę czy to jest dobre i oznacza, że siebie miłuję, nie wiem

Co dzisiaj dla siebie dobrego zrobiłam? Dzisiaj obiecałam sobie,że sobie -o d p u s z c z a m. Tak generalnie. Odpuszczam bycie perfekt w pewnych dziedzinach lub napinanie się,żeby sprostać jakimś tam poprzeczkom. Życie,po raz kolejny,pokazało mi,że omylność i popełnianie błędów to rzecz ludzka i zbytnie przejmowanie się czymkolwiek, nie ma sensu i prowadzi jedynie do ograbienia z energii. Jedyny sens ma życie w zgodzie z samym sobą,chociażby innym nie było to na rękę, i jak najczestsze bycie w stanie FLOW.