Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyznom brakuje inteligencji emocjonalnej

Polecane posty

Gość gość

Nie piszę tego, żeby to wytykać czy jechać po mężczyznach, jak to wiele kobitek ma w zwyczaju. Mnie to po prostu smuci, że wiele mężczyzn nie rozumie nawet konkretnych kobiet, nie umie wesprzeć w trudnych sytuacjach, czasami nie mają też taktu, w życiu zawodowym nie umieją zarządzać w inny sposób niż stereotypowa "twarda, męska ręka"etc etc. Kochani, rozwijajcie się w tym kierunku, a jeśli nie chcecie, to nie zawracajcie głowy osobom, które wymagają od was czegoś więcej..

Nie ma reguły ale facet nie może być pierdołą i cieszyć się z kwitnącego kwiatka. Ktoś musi twardo stąpać po ziemi. Ale jeśli chodzi o relacje z kobietą tą są różne opinie jedne wolą twardych facetów drugie uczuciowych przytulanków.

Gość gość
tu nie chodzi o to, jaki ktoś jest. Tu chodzi o empatię, rozpoznawanie, stanów emocjonalnych drugiej osoby, otwarcie na drugiego człowieka, takt. I to nie ma nic wspólnego z romantyzmem czy byciem obiegową ciotą. Nie wierzę, że są kobiety, które wolą pseudotwardzieli, którzy nie dbają o ich uczucia. Nie wierzę.

Gość gość
czemu generalizujesz. mi wyszedł w teście szary kolor inteligencji emocjon. - czyli bardzo ograniczony jej poziom, a jestem kobietą.

Gość gość
Oprych tu nie chodzi o wrażliwość a o umiejętność rozpoznawania czyichś emocji. Bo jest nieco więcej stanów niż wielka radość czy smutek ewentualnie złość.

Gość gość
Dobrze, więc kobietom też :) ale opieram się o to, że mężczyznom - nawet ewolucyjnie - jednak częściej jej brakuje i w większym stopniu niż kobietom

Gość gość
Brakuje i jest dlatego ciężko.

Gość gość
To o czym mówisz, to mają mężczyźni HSP. W wysoką wrażliwością, empatią, którzy potrafią odczytywać emocje innych ludzi, współczuć, itp. To o czym właśnie mówisz.

Gość gość
Nie tylko mężczyźni HSP (znam termin HSP), myślę, że wielu innych też

Gość gość
Jednak HSP, mają bardziej rozwiniętą taką inteligencję. Wczuwanie się, od reszty. No ale takich jest mało, bo tylko z 15-20 %.