Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jestem gruba

Polecane posty

Gość gość

Hej jestem grubasem. Waze 95 kg przy wzroscie 175. Ostatnio na fb wyswietlil mi sie post w stylu " podejmij wezwanie i schudnij do lata" . podpisalam sie pod nim i zaczela pisac do mnie jedna dziewczyna. Myslalam, ze chodzi o diete ale ta metoda opiera sie na koktajlach. Ta dziewczyna ciagle mnie namawia, zebym w to weszla, ze dzieki temu schudne. 3 miesieczna kuracja kosztuje 800zl, jak dla mnie to duzo jesli mialoby nie pomoc. Preparat nazywa sie juicy plus slyszeliscie o czyms takim? Jestem zdesperowana przez moja wage i mam ochote sprobowac ale z drugiej strony boje sie ze wyrzuce kase e bloto.

Gość gość
Ale ona myślała, że masz 10 kg do zrzucenia, nie 30. Tyle to do lata, ale nastepnego możesz zrzucić..

Gość gość
Oczywiście, ze wyrzucisz kase w błoto. Nie daj się nabrać. Zrzucenie wagi jest proste i nie wymaga nikogo do pomocy. Musisz zrozumieć, ze jedzenie to kalorie, czyli energia, którą dostarczamy ciału, by funkcjonowało, a ciało to bardzo mądry organizm, nastawiony głównie na przetrwanie. Jeśli dasz swojemu ciału więcej energii niż potrzebuje, czyli będizesz jeść więcej niż powinnaś, ciało tą energie zmagazynuje w formie tkanki tłuszczowej, którą chcesz się teraz pozbyć. Pewna pula kalorii jest wymagana byś oddychała, Twój mózg sprawnie działał. Czyli mniej więcej, jakbyś była w śpiączce. Do tego dochodzą kalorie, które Twoje ciało dodatkowo wymaga przy każdym ruchu. Co za tym idzie, nie musisz zupełnie ćwiczyć, musisz tylko jeść mniej niż Twoje ciało potrzebuje, by resztę energii pobierało z tkanki tłuszczowej. Musisz dowiedzieć się jakie jest Twoje zapotrzebowanie kaloryczne. Jest wiele kalkulatorów na internecie. Następnie sprawdzić ile kalorii mają Twoje ulubione produkty i jeść ich tylko tyle by nie przekroczyć dostępnej Tobie dziennej puli. Najlepiej jeść 20%-25% mniej kalorii niż powinnaś. Jest to optymalny deficyt kaloryczny, i zmniejszenie go może ponieść za sobą duże konsekwencje. Możesz jeść słodycze, wszystko to są kalorie. Lecz wiedz, ze są one bardzo kaloryczne, dlatego mówi się, że słodycze tuczą. Jedna tabliczka czekolady i prawdopodobnie połowa Twojej dostępnej dziennej puli kalorii odpada. Musisz uważać i nie lekceważyć kaloryczności produktów. 1g cukru to 4 kcal. jeśli Twoje zapotrzebowanie kaloryczne to powiedzmy 1500kcal, możesz zjeść prosto z cukierniczki 300g cukru, dostarczysz swojemu ciało 1200 kcal, reszte bedzie musial pobrac z tkanki tluszczowej, oczywiscie jesli tylko nie zjesz w tym dniu nic innego, nie mowiac o wartosciach zdrowotnych. Dlatego tez nie jest prawda ze musisz jesc same warzywa by schudnac. Prawda jest natomiast, żę są o wiele mniej kaloryczne, zdrowsze, i bardziej się najesz. Jest to temat rzeka, zainteresuj się dalej, ale unikaj komercyjnych stron. Możesz skorzystać z pomocy dietetyka (takiego prawdziwego, a nie wyzyskiwaczy z przykładu, który podałaś). Jest to długi proces, więc trzeba być cierpliwym i zdyscyplinowanym, by nie zjeść za dużo.

Gość gość
Nie kupuj tej trucizny stracisz forse i zdrowie, w życiu nie ma drogi na skruty musisz troche pocierpieć żeby były efekty,