Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jade do rodziny Raz do roku sie widzimy Co wziac?

Polecane posty

Gość gość

Pisze tu, bo bedzie szybciej reakcja W sobote wyjezdzamy z rodzinka do rodziny meza, z ktora widujemy sie srednio raz do roku albo i rzadziej... Z racji ze nie wypada jechac z gola reka( nie lubie tak, jestem nauczona goscinnosci) chcialabym cos ze soba wziac. Tylko co? Macie jakies pomysly? Tam jest malzenstwo plus dorosly syn. Myslalam o tym zeby upiec ciasto i wziac butelke swojskiego wina, ale moze to za malo? Co wy byscie wziely? Podzielcie sie opiniami

Gość gość
To chyba Ty powinnas czuć sie ugoszczona przez nich, wiec nie bierz nic. To oni powinni przygotowac jakis dobry obiad czy deser. Tez zalezy na jak dlugo jedziesz?

Gość gość
to zalezy co kto lubi.Ja np nie lubie jakis zwykłych placków,tylko naprawde wykwintne ciasta,a wina w dodatku swojskiego to juz w ogóle nie trawie,po prostu jest mi ciężko i niedobrze. Ale jezeli masz na mysli jakies dobre ciasto to wypada jak najbardziej i wino w jakiejs ładnej butelce równiez.

Gość gość
Słabo mówisz po polsku, autorko. Dlatego forumowicze cie nie rozumieją. Gościnność dotyczy gospodarzy, czyli "tych do których przychodzimy w gości". Ty, jako osoba dobrze wychowana, powinnaś coś przynieść - i masz racje ze chcesz to zrobić. Co przynieść? Kwiaty, byle nie w doniczce. Czekoladki. Przy bliższych relacjach można butelkę wina lub wódki. Jeśli spotykasz sie z nimi raz w roku kwiaty i czekoladki są wystarczające.

Gość gość
jedziemy na 1 dzien, tzn rano wyjezdzamy wieczorem wracamy

Gość gość
dlaczego? moj maz robi bardzo dobre wina, rozchodza sie jak swieze buleczki- kazdy je zamawia lepsze to niz bimber, co?

Gość gość
kwiaty??? komu?? i po co?? przecież nie widzą się po raz pierwszy, na cholerę kwiaty?

Gość gość
Dajesz kwiaty tylko na pierwszym spotkaniu? Nie moge, ale wies tu przychodzi...

Gość gość
jesli wino dobre to bym wziela - moj tata robi super wisniowke i tez cala rodzina chetnie przyjmuje takie podarki. poza tym skoro to rodzina to domowe ciasto jest ok, a wino jak wyzej pisalam.

Gość gość
Ja chyba zawiozłabym kwiaty, teraz sezon na piękne tulipany. Możesz do tego wziąć te dobre wino skoro takie mąż robi a znacie się w miarę dobrze. Ja raczej startuję z kwiatami i czymś słodkim.

Gość gość
Ja kwiaty daje tylko z jakiejś okazji, urodziny, rocznica. W tej sytuacji uważam że wino i ciasto jest ok.

Gość gość
Ubiera rece w rekawiczki. Bedzie bardziej goscinnie.

Gość gość
Wez pol litra gorzaly na lebka sloik ogorkow i sledzie.

Gość gość
Wez tyton na kilogramy to na calh dzien bedziecie miec palenie