Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na moim miejscu zdecydowałybyście się na tatuaż w tym miejscu?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Na wstępie zaznaczam że wiem ile teraz spotka mnie krytyki z Waszej strony ale potrzebuje poważnej porady. Otóż jestem w 8 miesiącu ciąży i dopiero teraz zdałam sobie sprawę że mam poważny problem. Chodzi o bliznę na nadgarstku. Blizna ma około 7 cm i jest efektem mojej głupoty. W wieku 16 lat próbowałam podciąć sobie żyły..Blizna po szwach nigdy nie sprawiała mi żadnego problemu oprócz złych wspomnień z tamtego okresu. Dopiero teraz pomyślałam o tym co ja powiem dziecku na jej temat gdy kiedyś o to zapyta. Chciałabym po porodzie ją zakryć tatuażem aczkolwiek nigdy nie podobały mi się tatuaże w widocznych miejscach na ciele. Sama mam tatuaż ale w miejscu mało widocznym (gdy chce to go eksponuje) . Wiem że w tych czasach pracodawcy różnie na to patrzą a nadgarstek to jednak miejsce nie do ukrycia. Mam mętlik w głowie.. Co zrobiłybyście na moim miejscu? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Gość gość
wiesz powiem tak tez mam duzo blizn po głupocie młodzieczej i mam syna., jezeli chcesz sie pozbyc blizny to mozna laserowo ja usunac sa mascie które sprawia ze bedzie nie widoczna,,,,,,,,,, naprawde sama stosowalam.. i ps mam tatuaz i chce go usunac ale nie moge bo karmie i czekam az przestane...

Gość gość
Nie. A dziecku możesz powiedzieć, że po prostu miałaś mały wypadek i sobie rozciełaś rękę. Nie musisz przecież mówić, że sama sobie robiłaś krzywdę.

Gość gość
Nie rób, zresztą na bliźnie i tak nie można. Dla małego dziecka wymyślisz jakąś bajeczkę. Powiesz, że się skaleczyłaś, to nie będzie wielkie kłamstwo. A jak przyjdzie odpowiedni czas i okoliczności ( np. nastolatek sam zacznie coś podejrzewać) to powiesz prawdę. Nic lepszego nie przychodzi mi do głowy.

Gość gość
Na bliznach można robić tatuaże,nie na wszystkich oczywiście. Akurat na tej mojej tatuażysta może podjąć się zrobienia tatuażu. Już sie dowiadywałam. Dziękuję za odpowiedzi,chyba na prawdę sobie go odpuszcze. Autorka.

Gość gość
Pisałam powyżej ciebie. Po prostu uważam, że takie " oszustwo" niczego nie rozwiąże. Przecież to wydarzenie i tak będzie w tobie siedzieć. A w relacji z dziećmi najlepsza jest uczciwość, na miarę wieku, ale jednak.

Gość gość
Masz rację. Dziękuję za radę :) Pozdrawiam,Autorka.

Gość gość
Mój mąż ma blizny na nadgarstku taka dość duża, też z własnej młodzieńcze głupoty, tzn pojechał do kolegi z technikum na jakąś wiejska potancowke i pobił się zacina i tamten wbił mu rozbita butelkę w nadgarstek. Mamy dwoje dzieci (6 lat i 3 lata), jak do tej pory żaden nie zapytał o bliźne ojca, podobnie jak nie pytają o mój tatuaż na kostce. Myślę, że dzieci przyjmują to jako coś naturalnego, bo widzą to od zawsze na ciele rodzica. I tak mój starszy syn, gdy byliśmy na wakacjach w Irlandii ( miał wtedy 3 lata) zupełnie nie zareagował na pana, który miał dużo tatuaży, a dopytać się o ciemnoskora dziewczynę.

Gość gość
tak bo to ma byc pomocne tez dla ciebie iskoro tobie to pomoze to jak najbardziej tylko nie kwiata i napis po chinsku pierogi 3,5zł:P cos co ma znaczenie dla ciebie a nie jest motywem jakich pełno

Gość gość
Nawet kolorowe tatuaże nie zakrywaja całkiem blizny wiem bo kolezanka ma male blizny tez po cieciu. Ma tatuaż tzw rekaw dość ciemny a pod swiatlo blizny rzucaja sie w oczy jeszcze bardziej, osiagnela efekt odwrotny. moze lepiej gruba bransoleta ? Co oczywiście nie jest spektakularnym rozwiązaniem

Gość gość
Nje, tatuażem jeszcze bardziej będziesz zwracała uwagę na to miejsce..

Gość gość
Moja mama pocięła sobie rękę w ramach głupiej solidarności z koleżanką ktorej groził dom dziecka. Zostały jej paskudne blizny na przedramieniu. Jak byłam mała i wypytywałam skąd to ma to opowiedziała mi o wszystkim. Dla mnie to była skuteczna przestroga. Uchroniło mnie to przed podobnym wybrykiem. Za to kilka moich koleżanek zrobiło sobie na rękach takie "dekoracje" z takich powodów jak rozstanie z chłopakiem itp. Ja wiedziałam jak to potem bedzie wyglądac i trzymałam się z dala od żyletek. Ukrywanie przeszłości przed dzieckiem to głupota. Lepiej być szczerym.

Gość gość
Moja znajoma zrobiła sobie na nadgarstku tatuaż - imię i datę urodzenia córki. Może coś takiego?

Gość gość
Moja koleżanka wykuła sobie cyrklem na ręce inicjały chłopaka. Po rozstaniu maskowala podkladami....... Kup sobie maść na stare blizny i smaruj. Ja tak robiłam bo miałam spora bliznę na kolanie po upadku wiadomo ze nie zeszła super ale jest mniejsza