Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grone

O której jedzą ostatni posiłek Wasze 7,8 miesięczne dzieci? Do mam karmiących mm

Polecane posty

Gość Grone

Jak w temacie :) Ja wciąż karmie mojego synka przez sen ok 22- 23. Chodzi spac ok 20, o 19 dostaje ostatnie mleko. Do kiedy należy karmić w nocy?

Gość gość
a domaga sie tego jedzenia ? ja mam 8msc corke i spi od 19 do 7 rano i o 19 dostaje mleko i dopiero okolo 5-6 rano ... chyba ze sie obudzi i sie domaga to jej dam w nocy dokarmialam ja w nocy tylko jak byla chora i w dzien nie chciala jesc ... jezeli sie nie domaga synek sam to ja bym nie dokarmiala

Gość mama A i R
Mam dwójkę dzieci, i córka i synek w wieku ok. 8 miesięcy pili mleko o 20, po kąpieli i później spać. Budzili się dwa razy w nocy na mleko (ok. 1 i 4-5 ). Rano pobudka ok. 7...

Gość mama A i R
Synek w listopadzie skończy 3 latka. Mleko w nocy skończył pić jakieś 3 miesiące temu dopiero. Wiem, że zdaniem niektórych to za długo, ale widziałam, że był głodny, obudził sie w nocy i nie umiał zasnąć. Dawałam mu w nocy mleko, to nie był dla mnie problem, żeby wstać, tym bardziej, że wodę miałam w termosie przy łóżku... Kolacje je ok. 7.30, później o 8 kąpiel, mleko przed spaniem, modlitwa, buzi dla mamy i spać.

Gość gość
U mnie ostatnie mleko 21-22 a potem pierwsze rano 8-9. Jak sie budzi w nocy to podaje ale bardzo rzadko sie to zdarza. Przybiera w normie.

Gość gość
Moja ma 9 miesięcy i je o 19 butle potem o 23 potem o 3 w nocy ;/ będzie tak długo się kręcić stękać i poplakiwac w łóżku przez sen aż nie dostanie jeść :(

Gość gość
20-21 nie karmie w nocy od 3 miesiaca czy od 2 nawet-poprostu spał do 6-7

Gość gość
A ile dajecie mleka w dzien? Im dłużej będziecie dawać mleko w nocy tym dłużej dziecko na to mleko bedzie sie budzić. 7-8 miesięczne dziecko powinno zjadłam 3x210 plus obiad i deser. 5 posiłków. Mój syn je tak: 5-6 mleko 210 10:30-11 obiad 13:30 mleko 210 16 deser 19:30 mleko 210 Budzi sie w nocy nawet i kilka razy ale daje mu wodę albo smoczka i liczę ze sie oduczy wstawania. Nie powinno sie dawać wiecej mleka niż to zalecane, rozmawiałam z pediatra na ten temat, zapchacie dziecku jelita.

Gość gość
Post 2:39-Moja nie zje więcej niż 150 ml na raz. Mleko zageszczam kaszka manna bo ulewa i nie przybierala prawidłowo na wadze (150 ml wody to jakieś 180 porcja jest z kaszka i mlekiem. 7 rano 150 ml kaszki z mlekiem 11 obiad 210 g słoiczek+ deser z owocami około 150 g 15-16 po południu 150 ml kaszki z mlekiem 19 150 ml kaszki z mlekiem , raz daje manne raz jaglana raz z owocami żeby roznorodnie było No i w nocy 23 i 3 po około 150 ml samo mleko

Gość gość
Tylko że na moją nie działa ani woda ani smoczek. Woda pluje bo od razu wyczuje że to woda a smoczek działa 10 min i znowu płacz to co mam robić wg ciebie ? Nie spać do rana z ryczacym dzieckiem ???

Gość gość
Nie no wiadomo tez bym podała mleko. Mi lekarz mówił ze jeżeli dziecko nie dostanie swojej dawki w dzien to obudzi sie w nocy. A jak przez sen zje to tez ulewa? Nie myślałaś ze trochę uszczuplić jej w dzien mleka i dać wiecej w nocy? Tak zeby spała. Mój syn tez sie budzi wiele razy w nocy, ale staram sie mu nie dawać mleka zeby sie nie przyzwyczaił. Mieliśmy taki okres ze syn nie jadł w ogóle w dzien. Czasami nie jadł nic. Wiec w nocy na śpiąco musieliśmy mu dawać mleko. A moze małej zabki idą? Albo boli ja brzuch? Jak ulewa to moze ma refluks? Byłaś u lekarza? Mój mały nie przybierał i zwracał wszystko co zjadł i okazało sie ze ma zwężenie odźwiernika, ale to jak był malutki 3 tygodnie. Pózniej ulewal po każdym jedzeniu i tez zaczęłam zagęszczać mu kaszka i sie skończyło, nawet odbijać go nie trzeba.

Gość gość
W nocy nie ulewa, zdarza się w dzień bo dużo obraca się pelza Stara się raczkowac. Ogólnie nigdy w nocy nie ulewala nie wiem czemu. Za to w dzień zdarzało się często od urodzenia. Jak się nie przebudza i nie poplakuje to staram się dac smoczek i czasami pośpi jeszcze ze dwie godziny dłużej. Refluks ma bo czasami podaje syrop z polecenia lekarza. To nie brzuch zęby też nie. Jak idą zęby inaczej się zachowuje w nocy rzuca główka na prawo i lewo wtedy podaje żel na ząbki i zasypia. Brzuszek raczej też nie w przeszłości moewala kolki i gazy Ale wtedy nic nie jadła tylko zrobiła łyk i się darła w nieboglosy. To niestety głód. Czasami myślę że ma szybką przemianę materii bo potrafi po każdym jedzeniu zrobić kupę. Nawet po obiedzie w ten sam dzień wieczór już kupa :/ do 4 dziennie. Więc jak ma nie budzić się w nocy z głodu skoro się wyprozni tyle razy i brzuch pusty :(