Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

on pamięta każdy szczegół

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio podczas pogawędki z dobrym znajomym zauważyłam, że ze szczegółami pamiętał każdą naszą rozmowę. Pamiętał nawet detale z ubiegłych lat. Zaintrygowało mnie to, bo ja zazwyczaj nie przywiązuję wagi do takich detali, nie zaśmiecam niepotrzebnie głowy. Co o tym myślicie? Dlaczego on to wszystko pamięta? Dodam jeszcze, że nasz kontakt jest sporadyczny.

Gość gość
Bo tak ma. ;) ja też bardzo dużo pamiętam takich małych szczegółów w ogóle nie potrzebnych gdzie inni w ogóle. . ;) tez się dotyczy to osób które widziałam 2 razy na oczy. Tak mamy i juz . ;)

Gość gość
Do tej osoby, ktora odpowiedziala. Wiesz, ze musisz miec powyzej 140 inteligencji skoro rozmawiasz, przezywasz emocje i podswiadomie zapamietujesz. To rzadka cecha:-)

Gość gość
To zależy od osoby , ja nie zapamiętuje wszystkich ludzi po pierwszym spotkaniu tylko tych co chce a jak jest ktoś dla mnie ważny to zapamiętam wiele szczegółów.

Gość gość
Moja inteligencja jest na tym samym poziomie co większości normalnych ludzi. Po prostu pamiętam szczegóły które są kompletne nie ważne. Jakoś nie wydaje mi się to uważać za zaletę. :) chodzi mi bardziej o rozmowy z ludźmi wydarzenia różne. Inaczej mam w szkole gdy musze się nauczyć danego tematu.

Gość gość
Zapamietujemy fakty o ludziach, ktorych lubimy :)

Gość gość
jak się pamięta fajne rzeczy to ok,ale jak kolekcjonuje się w detalach także te gorsze chwile to chyba momentami ciężko może być

Gość gość
na przykład,jesteśmy z kimś,popełniamy jakiś błąd po którym czujemy się podle,ale jakoś wychodzimy na prosta,wybaczamy sobie i zapominamy...a druga osoba z fotograficzną pamięcią odtwarza nasz życiorys,wtedy też robi się nieciekawie

Gość gość
Jak facet pamieta szczegoly to znaczy ze kocha.