Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wyprawka przedszkolaka

Polecane posty

Gość gość

Córka dostała się do przedszkola, a ja wprost zwariowałam ze szczęścia. Wrócę do pracy, ale co najważniejsze moje dziecko będzie miało stały kontakt z rówieśnikami i rozpocznie się dla niej zupełnie nowa przygoda. :D Chciałabym wiedzieć co powinien mieć każdy przedszkolak. Co jest niezbędne. Doradźcie proszę drogie mamy.

Gość gość
Dopiero kwiecień.

Gość gość
No to co?

Gość gość
Dostaniesz z przedszkola listę rzeczy, które powinien mieć przedszkolak.

Gość gość
Moja też idzie do przedszkola tylko że prywatnego ja i tak pracuję gdyż mam mamę i teściową i na zmianę zajmują się córką ale ja nie podchodzę do tego tak optymistycznie jak ty , tzn cieszę się ze będzie miała kontakt z dziećmi ale boję się że będzie płakać i histeryzować i nie będzie chciala tam zostać , a ona potrafi histeryzować ... :( poza tym boję się że będzie bardzo chorować a ty nie masz żadnych obaw?

Gość gość
Oczywiście że mam obawy. Ale podchodzę do tematu optymistycznie i nie zakładam z góry najgorszego. Na pewno będzie łapać choroby to nieuniknione. Wychodzę z założenia że lepiej jak przejdzie wszystko w dzieciństwie.

Gość gość
co do wyprawki to każde przedszkole ma inne wymogi, podadzą Ci w sierpniu lub wrześniu, u nas wymagali poszwy na pościel, piżamy, ubrania na zmianę, kapci, szczoteczki, kubka i pasty, resztę tzn. artykuły higieniczne, papiernicze itp. kupiło przedszkole z naszych składek, w innych przedszkolach wiem, ze były listy dla rodziców ile papieru toaletowego, mydła itp.każdy rodzic ma kupić

Gość mamastasia4
Ja kierowałam się poradnikiem z fabryki wafelków http://www.fabrykawafelkow.pl/pomysly-inspiracje-porady/przedszkolaki/wyprawka-dla-przedszkolaka-od-czego-zaczac- Najwazniejszy jest dla mnie plecak i worek. Muszą być wytrzymałe, bo dzieciak bedzie ich używał przez cały rok. Inne elementy to fartuszek, śpiworek (zależy od przedszkola - w poprzednim nie był on obowiązkowy, w obecnym już taki zakupiałm), ewentualnie piżamka, no i pasta do zębów i szczoteczka.