Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam przyszłych i terazniejszych..wysokość beta hcg,help!

Polecane posty

Gość gość

Witam Nie będę się zbytnio rozwodzić,tak wiem że lekarz prawdę mi powie,ale chciałam zasięgnąć słowa od samych zainteresowanych-czyli od mamuś. :) Wykonywalam badanie beta hcg w odstępach 25 dc, 27 dc i 32 dc. Wartości po kolei 1. 108,3 mlU/ml 2. 269,7 mlU/ml 3. 2277,0 mlU/ml. Martwię się,ponieważ mam cykle 28 dniowe i te wartości wydają się stosunkowo wysokie,ale może przesadzam? Czy możliwe są takie wartości przy ciąży mnogiej? Bardzo liczę na odpowiedzi Pań w podobnej lub mniej sytuacji i pozdrawiam. ;)

Gość gość
ja miałam 2620 w 30 dniu cyklu. Lekarz powiedział mi po jakimś czasie, że myślał, że to ciąża mnoga z tak wysoką betą, ale okazało się, że była to ciąża pojedyńcza. Mam już przy sobie zdrowe, super dziecko. Byłas stymulowana?

Gość gość
Nie,to całkiem natualne poczęcie i przy pierwszej próbie ;) dlatego mimo szczęścia jakie mnie przepelnia,dochodzi szok i strach czy aby na pewno tak powinno być,pozdrawiam M. :)

Gość Anulkaa87
Może to kwestia stymulacji, jeśli miałaś? Ja brałam Clostlibegyt i 28 dc miałam HCG 209,3 UI/ml a 30 dc było 466,3. W laboratorium, które robiło moj***adania są takie normy: 1-2 tydzień: 50-500, 2-3 tydzień: 100-5000. Jutro idę do ginekologa, to dopytam co mogą znaczyć tak wysokie liczby. Ja się liczę z ciążą mnoga, bo podobno po lekach to dość częste :)

Gość gość
U mnie pierwszy wynik już wskazywał na ciążę starsza o tydzien tak na dobra sprawę,ale to niemożliwe bo musiałabym mieć owu tuż po okresie ;) dlatego nie bardzo wiem co to może oznaczać ;) i to było całkiem naturalne poczęcie,bez żadnych wspomagaczy :)

Gość gość
Jeszcze dodam ze mdlosci wystąpiły u mnie niemozliwie szybko,więc możliwe ze jednak owulacjaten jeden raz wystąpiła szybciej,ale nie jestem lekarzem i nie wiem czy mam się cieszyć podwójne czy pojedynczo :p

Gość Anulkaa87
Oj, to nie wiem. Ja jeszcze nie zaczynam się cieszyc, boję się że pryśnie jak bańka mydlana :) A kiedy idziesz do lekarza?

Gość gość
W przyszłym tygodniu,od razu po teście który pokazał 2 kreski poszlam do ginekologa,ale badanie nic nie pokazało i kazał przyjść za 2 tygodnie najwcześniej ;)

Gość gość
Anulkaa jeśli będziesz wiedziała ile serduszek nosisz pod swoim sercem pochwal się koniecznie! ;) M.

Gość Anulkaa87
Daj spokój, jestem prawie pewna że jedno :) ani w mojej, ani męża rodzinie nigdy nie było bliźniaków, więc to jak trafić w totka :) ale oczywiście dam znać.

Gość gość
No i nie wiem teraz,czy taki wzrost jest prawidłowy :| w 32 dc beta hcg wynosiła 2277 mlU/ml,a po dokładnie 69 godzinach 7914 mlU/ml.Lekarza mam dopiero 6 maja. Czy słusznie podejrzewam, ze ciąża może być mnoga? Doradzcie kobietki,bo od tego myślenia dostaje świra :( pozdrawiam, M.

Gość gość
Ciesz się że beta rośnie a nie panikujesz!!! teraz już nie ma to znaczenie uspokój się i czekaj do wizyty co ma być to i tak będzie. Pozdrawiam i życzę szczęśliwych i spokojnych 9 miesięcy

Gość gość
Panikuje bo to moja druga ciąża,pierwsza byłam zmuszona przerwać... Martwię się,nie chciałabym stracić również tego dziecka,dodatkowo cierpię na chorobę przewlekłą, co nie nastraja mnie optymistycznie. Najgorsze jest to czekanie do wizyty lekarskiej... Ale dziekuje,wiem ze stres teraz to najgorsze,co moge zafundowac sobie i malenstwu. Wierzę ze wszystko rozwiąże się pomyślnie ;) pozdrawiam M.

Gość gość
Ja w dniu spodziewanej miesiączki, oczywiście której nie dostałam, cykle 31, miałam bhcg 6000. Zdziwiłam się tak dużym wynikiem, też myślałam że może bliźniaki. Ale okazało się że tylko 1 dziecko

Gość gość
Oczywiście,gdyby ciąża była mnoga nie plakalabym z żalu, chce po prostu żeby dziecko było zdrowe :) mam nadzieję ze tę wartości świadczą jedynie ze ta ciąża jest silna i przebiega prawidłowo