Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lejla 44

Jak spędzać czas z 6 latką

Polecane posty

Gość lejla 44

Mam wyrzuty sumienia bo mało czasu spędzam z córką. Po pracy jestem zmęczona i kompletnie nie mam pomysłów jak możemy razem spędzać czas poza wspólnym czytaniem. Ona nie lubi rysować ani zabaw typowo plastycznych, gry planszowe wszystkie jej się znudziły a nie chcę żeby za dużo spędzała czasu przed telewizorem

Gość gość
Spacery, rowery, rolki

Gość gość
A na rower itp miałabyś siłę? Lekkie rozruszanie takie pozytywnie działa. A co do reszty, to szukaj jakie ma zainteresowania, czy robienie zdjęć by ją ciekawiło, czy może robienie biżuterii z koralików, jakieś wyszywanie dla dzieci, szycie ubranek dla lalek. Może nie lubić rysować, ale samo tworzenie czegoś z różnych materiałów mogłoby się jej podobać.

Gość gość
Moja córka też 6 latka wymyśla glupkowate zabawy, to ona mnie zabawia, Twoja tak nie ma? ;) np. chce się bawić w sklep itp., ostatnio wymyśliła zabawę "w koleżanki" i ciagle chce sie w to bawić :D

Gość Lejla 44
Rower jej jakoś nie kręci a na rolkach nie umie jeździć. Place zabaw z kolei przestały być atrakcyjne chyba z nich wyrosła. Może jeszcze macie jakieś pomysły nawet w domu.

Gość gość
moje lubia zabawy w teatr.

Gość gość
No to wyłącz tv i się czymś zajmie, sama wymyśli jak nie będzie miała co robić.

Gość Leila 44
Ale mam wyrzuty sumienia ze czas mija a ona lada moment będzie mężatką :) ;) a ja bedę załować że tak mało robiłyśmy razem.....ale nie mam pomysłów co możemy robić.

Gość gość
Poszukaj pomysłów na wspólne zabawy. Może jakieś prace plastyczne lub eksperymenty? Dużo pomysłów jest na www.mamawdomu.pl

Gość Leila 44
O fajnie pomysły są na tej stronie. Dzięki. A jak u was wygląda taki typowy np wtorek po pracy?

Gość delunia
Ja rozumiem pracę i zmęczenie, ale przecież można także aktywnie odpoczywać. Kupcie sobie z córką rolki http://www.asport.pl/k/202/rolki--lyzworolki/ i chociaż raz, dwa razy w tygodniu sobie wspólnie w ten sposób spędzajcie czas. Uwierz mi, że dziecko będzie wniebowzięte dlatego , że z mamusią może takie fajne rzeczy robić