Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Jakie szanse na miejsce w domu opieki?

Polecane posty

Gość gość

Moja mama wziela na siebie 9 lat temu opieke nad swoimi rodzicami. Dziadkowie byli sprawni fizycznie, ale zaczynaly sie rozne problemy zdrowotne i poniewaz duza odleglosc miedzy ich domem a domem moich rodzicow czy brata mamy uniemozliwiala dogladanie ich i pomaganie co jakis czas, przeprowadzka wydawala sie dobrym pomyslem. No wlasnie, wydawala, bo z czasem dziadkowie stali sie bardzo trudni we wspolzyciu. Nie dbaja o siebie, nie utrzymuja nawet podstawowej czystosci wokol siebie, sa zlosliwi i czesto robia na przekor mojej mamie, a wszelkie proby rozmowy z nimi koncza sie komentarzem dziadkow, ze opieka nad nimi to psi obowiazek mojej mamy. Wujek sie od jakiejkolwiek pomocy wymiguje, jest mu na reke, ze mama zdjela z niego ten ciezar. Nie ma nikogo sposrod czlonkow rodziny, kto moglby i chcialby wziac dziadkow do siebie albo pomoc w jakis sposob. Rodzice zastanawiaja sie, jakie sa szanse na znalezienie dziadkom miejsca w prywatnym domu opieki. Dziadkowie sa poki co w miare zdrowi, warunki w domu rodzicow bardzo dobre, jedynym powodem checi oddania ich do domu opieki jest nieznosna atmosfera i ciagle konflikty. Relacje miedzy nimi a moja mama nigdy nie byly rewelacyjne, ale teraz to juz masakra. Prosze o komentarze osoby, ktore moga cos wniesc do tematu. Jest szansa na miejsce w domu opieki? Mozna tam umiescic kogos wbrew jego woli? A moze jest jakies inne rozwiazanie?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować