Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bardzo mała waga w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Hej. O ciąży dowiedziałam się w 10 tygodniu. Wtedy ważyłam 45 kg. Przez cały czas jadłam normalnie,chwilami nawet więcej. Kilka razy w trzecim trymestrze zwymiotowałam(2-3 razy od początku ciąży)Teraz jestem w 32 tygodniu i ważę 48 kg. Ginekolog mówi że z dzieckiem jest wszystko w porządku,prawidłowo się rozwija i przybiera na wadze nawet więcej niż powinien. W 28 tygodniu mały ważył 1,5 kg.Lekarz jedynie powiedział że mam mało wód płodowych ale jeszcze mieszcze sie w normie i stąd mały brzuszek(obecnie 91 cm w obwodzie) Ta moja waga mnie strasznie martwi bo 3 kg to malutko. Wszyscy mi mówią że powinnam się cieszyć bo nie będe miała problemu ze zrzuceniem kg po ciąży. Jednak jakoś mnie to nie pociesza..Zawsze byłam szczupła i szczerze mówiąc miałam nadzieje że przybędzie mi trochę ciała.. Co o tym sądzicie? Czy któraś z Was też miała tak niski przyrost wagi w ciąży a z dzieckiem było wszystko w porządku?

Gość gość
Witam. Moja córka ma taki sam problem z wagą jak Pani. Również jest w 32 tygodniu ciąży i na plusie ma 3 kg. Ginekolog powiedział jej że dopóki z dzieciaczkiem jest wszystko w porządku to nie ma co się martwić wagą. Córka tak jak Pani należy do bardzo ssczupłych osób. Też się martwiła ale lekarze ją uspokoili że skoro ciąża przebiega prawidłowo to waga nie ma aż tak dużego znaczenia. Marwić należałoby się w przypadku gdy z maleństwem byłoby coś nie tak. Może być również tak że przy samej końcówce kobieta przybiera najwięcej na wadze. Ja w 3 ciążach przytyłam od 5 do 8 kg więc to też nie jest za duzo. Nie ma co panikować :) Proszę cieszyć się ciążą :) Pozdrawiam. Grażyna.

Gość gość
Ja miałam podobnie. Przed ciążą waga 49 kg, w 9 miesiącu 56 kg... obwód brzucha 90 cm :) miałam wystające żebra i kości miednicy. Dziecko urodziło się zdrowe, z wagą 3010. Zaraz po porodzie miałam brzuch płaski jakbym nigdy nie rodziła

Gość gość
Witaj. Gdyby coś było z maluszkiem za mały wagowo to lekarz na pewno położył by Cię na oddział pod kroplowki żeby mały przybieral na wadze. Wiem bo jak leżałam na patologii ciąży to była dziewczyna z takim problemem właśnie. A skoro z dzieckiem ok to nie masz powodu do strachu.