Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są tutaj kobiety,które przedwcześnie urodziły?

Polecane posty

Gość gość

Właśnie dzisiaj,w 32 tygodniu ciąży dowiedzialam się że skraca mi się szyjka i grozi mi poród przedwczesny.Dostałam leki ale jak zacznie się coś dziac to mam jechać od razu do szpitala Boję się że urodzę wcześniaka. Czy są tutaj mamy wcześniaków ? Jak to wygląda? Czym objawia się poród? W jakim przypadku mam jechać do szpitala? Nie chce panikować ale czuje jak mały uciska mi na szyjke,takie kłucie.

Gość gość
Przede wszystkim leż jak najwięcej, najlepiej wstawaj tylko do toalety. Łykaj wszystkie zalecone leki i stosuj się do zaleceń lekarza. Bóle porodowe raczej rozpoznasz chociaż czasem zaczynają się od pleców (skurcze czuć w okolicy krzyża). Wtedy od razu pędź do szpitala. Podobnie jakby ci bardzo mocno twardniał brzuch i nie pomagała na to nospa. Ja urodziłam wcześniaka w 31 Tc.

Gość gość
Ja w 32 ale po prostu dziecko ze mnie wyciągnęli bo mógł nie przeżyć dłużej w brzuchu.

Gość gość
Corka 33 tc,syn 30.To trudne byc w takiej sytuacji.Lez i obserwuj sie.Najwazniejsze ze 32 tc sie skonczył to i lepsze rokowania Pozdrawiam cieplutko

Gość gość
Ja, ciaza idealna, w 35 tyg zauwazylam niewielkie plamienie brazowo czereone. Pojechalam na sor, zostalam tylko na noc na obserwacji. W nocy odeszlybwody i na nast dzien urodzilam po oxy

Gość gość
To ja Autorka. Znowu zaczynam panikować. Po wzięciu leków zwymiotowałam przy czym zaczął boleć mnie brzuch. Ból po wymiotach przeszedł no i cały czas czuje jakby mały wciskał mi sie w szyjkę... Już nawet wyciągnęłam torbe i jestem w stanie zacząć sie pakować do szpitala i ściągnąć męża z pracy. Tak bardzo się boje..

Gość gość
Niech Pani nie martwi, może to być kwestia nastawienia, powiedzieli Pani o tym i teraz cały czas o tym myśli, a akcji porodowej nie da się przegapic

Gość gość
Tu Autotka. Mam nadzieję że wszystko będzie okej i poród się nie zacznie tak szybko jak myśle. Dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam :)

Gość gość
Torbe do szpitala to akurat miej cały czas spakowaną :P

Gość gość
Jestem w 24 tc. Przy badaniu półtora tyg temu ginka powiedziała że mam lekko skróconą szyjkę. Dała leki i kazała wypoczywać jak najwięcej. Mam półtora roczne dziecko więc to nie takie proste. Kazała też kontrolować ruchy maluszka, powiedziała też żeby być przygotowanym na to że synek może być wcześniakiem.