Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalany laptop do ratowania czy do śmieci

Polecane posty

Gość gość

Zalałam bezmyślnie laptop herbatą, wyłączyłam od razu i wolę nie ruszać.. opłaca się z tym jechać do serwisu jakiegoś czy od razu kupować nowy? Ma już swoje lata (4) ale myślałam, że jeszcze trochę posłuży :(

Gość gość
Przede wszystkim wyjąć baterię. Jest jakaś szansa na uratowanie, nawet duża.

Gość gość
jak nie pojedziesz to się nie dowiesz. herbata słodzona?

Gość gość
dzięki, herbata nie była słodzona więc może to jakaś nadzieja, baterię wyjęłam teraz się chyba za serwisem rozejrzę

Gość gość
Zanurz lap top całkowicie w ryżu na 2-3 dni. Wypróbowana metoda. Ryż wchłonie herbatę i osuszy.

Gość gość
NAMYSŁÓW to miasto powiatowe w województwie Opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona OLESNO to miasto powiatowe w województwie Opolskim w powiecie oleskim ma 10 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ool

Gość inż elektronik
Zanieś do dobrego serwisu ( takiego co ma myjkę ultradzwiękową) niech rozkręcą a nastepnie w myjce umyją, wysusza i złoża. Jest duze prawdopodobienstwo że się uda :) Ryż w tym przypadku nie pomoże - spoiny lutowniczne zaczną korodować i laptop po pół roku do kosza się bedzie nadawał, o ile wogóle da sie go włączyć.

Gość gość
dokładnie, warto dać znać w jakim jest stanie - daje się go uruchomić bez problemu? jak z działaniem klawiatury? Nie chce Cię martwić, bo taki przypadek przypadkowi nie równy i serwis na pewno powie Ci co i jak, ale ja mam na swoim koncie podobną sytuację i skończyło sie na kupnie drugiego laptopa w http://shoplet.pl/pl/c/Laptopy/23 ( maja tanie komputery i sprzęt poleasingowy ale jeśli chodzi o jakość to nie ma się do czego przyczepić) tylko z herbatą muszę już teraz uważać ;)

Gość gość
Jakie pesymistyczne podejście :D Warto jest zawsze korzystać z serwisu tylko takiego gdzie spróbują się tym chociaż zająć a nie od razu powiedzą, że się nie da bo takim się już przewraca w głowach.. U nas w Gdańsku zawsze korzystam z serwisu Enter Serwis właśnie dlatego, że jeszcze nigdy nie powiedzieli, że nie spróbują czegoś naprawić. Na laptopach znają się jak mało kto :)

Gość gość
Zależy od tego jak bardzo zalany laptop i czy od razy zareagowałaś i wyciągnęłaś baterie. Ostatecznie idź do dobrego serwisu. Polecam mój ulubiony-Enter Serwis w Gdańsku bo tam zawsze walczą do końca i nie mówią, ze czegoś się nie da aż nie spróbują wszystkich możliwości. Pozdrawiam

Gość gość
Po co wyciągasz stary temat? żeby zareklamować stronke servisu? A dobrze ci chociaz płaca?