Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie czy przyjdziesz na wesele z kims czy sama?

Polecane posty

Gość gość

Jestwm przed 30 tka. Czy to normalne, ze rodzina pyta sie o to? A nie wysyla poprostu zaproszenia na 2 osoby w przypadku osoby doroslej? Pytam, bo dostalam takie i nie wiem co odpowiedziec. Jestem sana, moze i znajde kogos kto ze mna pojdzie, bo do wesela 4 miesiace, ale nie mam pewnosci. Co w takim wypadku odpowiedziec? Czuje sie niezrecznie, bo gdybym miala zaproszenie na 2 osoby, nie musialabym juz dawac odpowiedzi. Doradzcie prosze cos. Takie imprezy mam 2 obok siebie, jedna po drugiej, a odpowiedz musze dac do konca tygodnia.

Gość gość
Nie. To niekulturalne, nachalne, wścibskie a może nawet złośliwe. Na ślub wysyła się lub wręcza zaproszenia! Na zaproszeniu pisze się imię i nazwisko z 3 słowami: z osobą towarzyszącą! Gdy pani jest a) mężatką b) żyje w długoletnim związku nieformalnych wpisuje się imię i nazwisko partnera Gdybym dostała takie pytanie odpowiedziałabym: - nie zawracajcie sobie tym głowy! Skoro tak ciężko wypisać zaproszenie z osobą towarzyszącą - nie przyjdę wcale. Proste i logiczne. To brak szacunku dla gościa!!!