Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy w MCdonaldzie rzeczywiście

Polecane posty

Gość gość

zwierzęta są zabija w niehumanitarny sposób na mięso? i czy dobrze że nie przykładam do tego ręki i tam nie jem?

Gość gość
Nie wiem jak sie zabija zwierzeta dla maca, ale wiem ze 90% ich zarcia jest paskudne... Zastanawia mnie tylko ich cola.. nigdy, zadna cola nie smakuje tak jak u nich... pyszna jest niestety:/

Gość gość
widziałam na wiosze film z fabryki gdzie mielą małe kurczaki żywcem, wrzucają je do maszyny jak jakąś rzecz zastanawiam się gdzie to mięso potem ląduje

Gość gość
też nie wierzyłam że jak moga mielić z piórami tyle że zobaczyłam to i te maszyny nawet pióra odzielają odrazu

Gość gość
mam Ci wkleić ten link z filmem? bo jest drastyczny przynajmniej dla mnie to zobaczysz

Gość gość
Michal ma sens, bo te male kurczaki sa plci meskiej... czyli odpadki produkcyjne. Gdzie trafiaja? Mysle ze do karm dla psow, zwlaszcza tych gorszych typu pedigree

Gość gość
wszystko co jest płci męskiej to odpad - taka prawda!

Gość gość
nie dam rady tego obejrzec a drobiu nie jem od wielu lat, zwyczajnie kurczaki mnie brzydzą

Do produkcji karm gotowych dla psów używa się głównie produktów powstających w procesie produkcji mięsa dla ludzi. Najczęściej wykorzystuje się korpusy drobiowe, serca, żołądki, wątroby, łapy, skórę itd. . Surowce pochodzenia zwierzęcego oraz mięso w karmach gotowych muszą być zgodne z obecnie obowiązującym rozporządzenie UE 1069/2009, które dokładnie definiuje, co to są surowce kategorii 3, gdzie w art. 10 lit a mówi, że surowce (materiał) kategorii 3 to m. in.: „tusze i części tusz zwierząt poddanych ubojowi lub, w przypadku zwierząt łownych, całe zabite zwierzęta lub ich części, które nadają się do spożycia przez ludzi zgodnie z przepisami wspólnotowymi, lecz nie są przeznaczone do spożycia przez ludzi z powodów handlowych”. Tygodniowo w każdym kraju europejskim do rzeźni trafia miliony brojlerów, których części są przeznaczana na produkcję karmy. Brakowane kurczęta stanowią tak znikomą ilość, że żaden producent nie bierze pod uwagę wykorzystania ich, jako surowca. Pedigree to karma pełnoporcjowa, a zatem kompletna i zbilansowana, więc zawiera odpowiednią ilość mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego by zaspokoić potrzeby pokarmowe psa. Tzw. „lepsze karmy” oferują bardzo podobne wartości odżywcze, a przynajmniej nieproporcjonalnie lepsze w porównaniu z ceną, która trzeba za nie zapłacić. Różnica pomiędzy tańszą a droższa karmą zazwyczaj wynika z proporcji składników pochodzenia zwierzęcego do zbóż lub innych roślin. Warto zawsze spoglądać na analizę chemiczną karmy by ocenić, za co rzeczywiście płacimy.

Gość gość
gość 2016.04.23 te kurczaczki sa mielone zywcem tylko dlatego, że sa plci meskiej! Tak sie dzieje w kazdej wylegarni ! Przyczynia sie do tego kazdy kto kupuje jaja z marketu :(

Chore to jest. Ciesze sie, ze ograniczam mieso, a wieprzowiny i wolowiny unikam. Piers z kurczaka sobie czasami zjem. Jak widac nie tylko producenci przyczyniaja sie do smierci milionow kurczakow i milionow innych zwierzat dziennie, to ludzie, ktorzy kupuja te produkty.

Gość gość
Ja kilka tygodni temu po pewnym wykladzie zrezygnowalam calkowicie nie tylko z miesa ale i mleka,masla,jaj twarogu itp. Czuje sie o niebo lepiej,lzej,mam wiecej energi,skonczyly sie moje problemy z snem,nie mam wypryskow jak zazwyczaj przed miesiączką, moje jedzenie jest kolorowe,swierze,apetyczne i zdrowe. Do paru produktow musialam sie przemóc( np mleko sojowe), ale czy pierwszy czlowiek zatapiajacy zeby we krwi innej istoty to ominął? Wole zdecydowanie kotlety z kalafiora niż naszpikowany antybiotykami filet z kurczaka. Inna sparaw ,że nigdy nie zrobilabym krzywdy zwierzeciu,a juz na pewno nie zabilabym wiec dlaczego mam pozwalac by mnie w tym ktos wyreczal? Tylko po to by zjeść kawalek mięsa, ktoremu smak i tak nadaja przyprawy? Pelny hormonow,lekow ? Ja dziękuję a wam zycze zdrowia :)