Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wady i zalety przyjaźni

Polecane posty

Gość gość

Przyjaźń ma jak wszystko swoje wady i zalety... Jakie według was są te wady i zalety? :))))

Gość gość
hmmm...widzisz jakieś wady w przyjaźni? ale takiej dojrzałej, prawdziwej , gdzie ludzie siebie szanują, akceptują, wspierają i do tego nie w jakiś toksyczny sposób?

Gość gość
Myślę że nic nie jest tylko pozytywne lub negatywne, w przypadku przyjaźni jest według mnie tak samo. Jest czymś czego nie wszyscy jesteśmy w stanie doświadczyć, często wydaje się nam że mamy prawdziwych przyjaciół a gdzieś po drodze okazuje się że się myliliśmy.. na własnym przykładzie, po 17 latach przyjaźni okazuje się że pojawiła się zazdrość o realizowanie siebie w życiu, o poukładane życie osobiste. Nigdy nie uwierzyłabym że tak to się skończy, obie zawsze mogłyśmy na siebie liczyć, byłyśmy jak siostry, ona świadkowa na moim ślubie,pierwsza przyjechała do szpitala jak rodziłam dziecko, była zawsze przy mnie. j Ja też starałam się jak mogę, niestety ona nie znalazła faceta swoich marzeń i pewnego dnia stwierdziła że to niesprawiedliwe bo ja mam wszystko ona nic.. czułam jakby ktoś wsadził mi lód w serce. nagle okazało się że zazdrość zniszczyła wszystko a ja byłam pewna że do końca życia będziemy się wspierały, że to dojrzała relacja, dziś wymieniamy dwa razy w roku życzenia..