Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie twoja sprawa

Ile żądać alimentów?

Polecane posty

Gość nie twoja sprawa

W małżeństwie nie pracowałam. Mąż zarabiał 5 średnich krajowych na rękę w telekomunikacji. Mamy dziecko, którego on nie chciał. Odstawiłam potajemnie hormony, zaszłam w ciążę. Nie był szczęśliwy, ale powiedział OK. Wychowywał i płacił. Po 2 latach poznałam super faceta i chcę odejść. Eks mnie nudzi. Nowy partner zarabia dużo mniej. Ja nie mam na to czasu ani siły. Zajmuję się dzieckiem i czasem domem. Nie chodzi o mnie tylko dziecko. Chcę mu zabezpieczyć start w życiu. Doczytałam, że przy takich zarobkach exa mogę zażądać co najmniej 3 tysięcy na dziecko i 2 tysiące na mnie. Dodatkowo jak tylko pogorszy mi się status majątkowy, np. zachowuję, to mogę zasądzić go o wyższe alimenty. Podobno to kwestia dobrego prawnika i wszystko da się załatwić. Ale to tylko internetowe porady. Mało warte. Czy są jakieś tabele, wyliczenia, ile można pozwać eksa zarabiającego ponad 15 tys netto miesięcznie na siebie i dziecko, jeśli nowy partner pracuje? Nie jestem biedna, ale chodzi o dziecko. Eks nie należy do agresywnych, typowy inżynier, więc nie spodziewam się problemów. Ale nie chcę wyjść na idiotkę przed sądem. Nie, to nie prowokacja, chcę wiedzieć.

Gość gość
Z dobrym papugą można wyciągnąć do 30% zarobków męża. 1/3 z 15 to 5 tys. Mam znajomą, która wyciągnęła 60%, ale była chora. Sąd też bierze wiele kwestii pod uwagę, ale generalnie przyznaje nam rację. Powodzenia.

Gość gość
jesteś suka i to niezła, takie powinni pod mur stawiać, co za krwa z ciebie, fvck fvck, biedny debil dał się wpakować, szkoda chłopa

Gość srać na suki
Baby to je/bane suki, powiny ZERO dostawać i zdychać pod mostem.

Gość gość
NIc. To ty powinnaś płacić za zmarnowani życia ojcu dziecka, skoro go w to dziecko wrobiłaś.

Gość gość
No jak go wrobila w dziecko to rura ale daje reke sobie uciąć że to prowokacja.

Gość gość
suki zdychać, faceci nie dajcie się wrobić, bo takich suk teraz cała masa, powinni to eliminować jak chwasty

Gość gość
Jak ty odchodzisz od męża to rozwód z twojej winy i nie dostaniesz na siebie tylko na bacha.

Gość gość
i to jest argument byśmy się Panowie nie wiązali z k***inami. , zarabiajmy pieniądze i ****ajmy [wtedy chętnych k***inek będzie mnóstwo]je w pupkę i w usta. żeby nie wpaść

Gość gość
Faceci, tu przykład dlaczego nie robić dzieci i nie wiązać się NIGDY ślubem z sukami. Polecam wazektomie i po problemie, a roohać możecie do woli wtedy bez strachu że jakaś tępa szpara zaciąży.