Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prezerwatywa jako antykoncepcja

Polecane posty

Gość gość
przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . Raz przez ponad 10 lat pekła w płodne dni - musiałam pedziec po pigułke " po " za 150 zł X To dopiero jazda: pigułka "po" :O Dawka hormonów, jak dla konia, po co się na to narażać?

Gość gość
przez wiele lat prezerwatywa w pierwszej fazie cyklu mies iaczkowegow drugim bez ale przerywany badz tez z prezerwatywa . Raz przez ponad 10 lat pekła w płodne dni - musiałam pedziec po pigułke " po " za 150 zł X To dopiero jazda: pigułka "po" :O Dawka hormonów, jak dla konia, po co się na to narażać?

Osoby myslące wiedzą, że nie ma 100% antykoncepcji i każdy środek może nam zrobić "niespodziankę". Bez znaczenia czy to gumka czy tabletki bo NIC nie daje 100% zabezpieczenia... Ja po wypadku nie mogłam brać tabletek jakiś czas i była prezerwatywa przez 2,5 roku ale oboje z mężem w sumie pomału szykowaliśmy się do roli rodziców, więc jakby co to sprawa byłaby przyspieszona :D. Niedawno odstawiliśmy w ogóle antykoncepcję.

Do babeczki, która krytykuje tabletki.Ja brałam tabsy ponad 10 lat i jakoś ani grama nigdy nie przytyłam, nie miałam żadnych problemów a czy chodzę do lekarza prywatnie czy na NFZ to tez moja sprawa :). Jak małolaty chodzą do szemranych lekarzy i mówią "chcę te tabletki co koleżanka" lub lekarz wypisuje ot tak co mu pasuje (a znam kilka takich przypadków) to później rzeczywiście mogą być różne akcje. Ale jesli lekarz używa mózgu, zbada Cię na wszystkie strony to dobierze tabletki najlepsze dla Ciebie

Gość gość
Prezerwatywa to dla mnie żadna metoda antykoncepcji. Jeśli ktos normalnie myśli o planowaniu rodziny to powinien inaczej sie zabezpieczac. Ja biore tabletki i jak chciałam zajść w ciaze to po prostu odstawiałam. Nigdy nie miałam problemów i moje dzieci sa bardzo zdrowe. Teraz zmieniłam po badaniach na Belare bo maja być dla mnie delikatniejsze i nie powodować skutków ubocznych.

Gość gość
A ta co tu wszystkich wyzywa od kretynek niech sie puknie w leb. x gość 2016.04.28 Kretynki, jeśli prezerwatywa nie pęknie i Wasz facet ma ją założoną na penisa os początku stosunku do jego końca to w ciąży nie będziecie. Niby jakim cudem? X Od kretynek wyzywała ta miłośniczka pękniętych gum :P

Gość gość
Używamy z mężem prezerwatyw od 15 lat. W międzyczasie 3 ciąże - wszystkie planowane i w każdą zachodzilam w pierwszym cyklu starań. Używamy durexow i nigdy nie pękły.

Gość gość
I my uzywamy durex od 12 lat, mamy 2 planowanych dzieci

Gość gość
My stosujemy prezerwatywy ale współżyjemy tylko w dni niepłodne. Wyznaczam je sobie testerem na ślinę.