Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minky

Fabian czy Olaf?

Polecane posty

Gość minky
Mam nadzieje , ze kraina lodu nie będzie tak popularna bajką legendą jak bajki Disneya :) ciągle jakieś bajki wychodzą , po chwili są zapomniane .

Gość gość
Niestety muszę cię zmartwić. Kraina lodu to jest najważniejszy film dla setek dziewczynek i one z niecierpliwością oczekują na 2 część :P

Gość gość
Dzięki za propozycje , szczerze mówiąc Fabian mi się nie bardzo podoba ale otoczenie , mąż , rodzina namawiają , zastanawiałam się jeszcze nad Miłoszem , Ignacym , Witem, Antkiem ( tak.juz oklepane to.imie ze odpada) Ale Olaf mi jakoś przypadł do gustu. x Wit też fajny ale nie wiem jakie to konkretnie imię Witek czy po prostu Wit? Miłosz i Antek fajne ale oklepane, Ignacy jest dla mnie brzydkie, już wyobrażam sobie tych dorołych Ignasiów do których nie wiadomo jak się zwracać Ignac??

Gość gość
Dla pokolenia naszych dzieci Olaf to imię bałwana z "Krainy lodu", istnieje ryzyko, że jak będzie nielubiany to zostanie bałwanem smutas.gif x Kubuś to nazwa soku i co kogoś przedzreżniają, Grzesiek to wafel a słyszałaś żeby kogoś waflem przezywali.. znam Olafów i jest wszystko ok, imię jest ładne, z twoich propozycji tylko Witek podoba mi się bardziej

Gość gość
8:52 jeżeli tak piszesz to widać, że masz małą styczność z dziećmi w wieku szkolnym :P Ja na co dzień przebywam z dziećmi w różnym wieku. Powiem ci tylko, że Kubusie i Grzesie nie kojarzą się negatywnie. Wyzwanie kogoś "ty soczku" lub "ty wafelku" nie jest obraźliwe i nie niesie za sobą negatywnych skojarzeń. Natomiast "ty bałwanie" już jest sformułowaniem obraźliwym. A dzieci szukają takich niuansów, by komuś dowalić. Tak samo uwielbiane przez mamy tu na forum imię Gabriel dzieciom kojarzy się z "dziewczyńskim" imieniem i z Gabrysia przerabiają na Gabrysię. Chłopak ma problemy przez całą podstawówkę i gimnazjum.

Gość gość
Olaf ladnie

Gość gość
8:52 jeżeli tak piszesz to widać, że masz małą styczność z dziećmi w wieku szkolnym jezyk.gif Ja na co dzień przebywam z dziećmi w różnym wieku. Powiem ci tylko, że Kubusie i Grzesie nie kojarzą się negatywnie. Wyzwanie kogoś "ty soczku" lub "ty wafelku" nie jest obraźliwe i nie niesie za sobą negatywnych skojarzeń. Natomiast "ty bałwanie" już jest sformułowaniem obraźliwym. A dzieci szukają takich niuansów, by komuś dowalić. Tak samo uwielbiane przez mamy tu na forum imię Gabriel dzieciom kojarzy się z "dziewczyńskim" imieniem i z Gabrysia przerabiają na Gabrysię. Chłopak ma problemy przez całą podstawówkę i gimnazjum x nie chodzi mi o "ty wafelku" tylko "ale z ciebie wafel" i to już kiedyś było obraźliwe, a takie przerabianie imion z Gabriel na Gabrysia było zawsze ale nie zawsze jest to w tonie obraźliwym tylko często żartobliwym, w dorosłym życiu już tak nie ma.. jak dziecko jest normalne i lubiane to nikt do niego bałwanie mówić nie będzie, nauczyciele chyba są od tego żeby reagować

Gość gość
kota ogonem odwracają na pewno frankowicze, już się jedna przyznała że i tak jest na plusie, więc po co wy ręce wyciągacie..

Gość minky
Mi chodziło konkretnie o imię Wit , nie Witold . Chociaż jedno i drugie jest dla mnie ok ale mezowi nie bardzo przypadło do gustu . Jeśli chodzi o Olafa to nie ukrywam ,że od razu przyszedł mi do głowy balwanek Olaf z bajki , nie znam zbytnio tej bajki ale ten balwanek mimo wszystko wydaje się byc uroczy :) chociaż mam świadomość ,że dzieci bywają okrutne . I Osoba , która ma dzieci być może najtrafniej doradzi. Mam straszny dylemat. Żadne imie mi się nie podoba , wybieram na zasadzie imie w miarę względne i nie kojarzące mi się z nikim z otoczenia . Nie chce imienia zbyt popularnego . Chociaż przez chwile miałam w głowie Filipa ale Olaf wydaje się fajniejszy. I to zrobienie Oli urocze :) Nie cierpię imion zniewiescialych typu Julian , Juliusz , Marcel , imion kojarzacych mi się z imieniem dla psa typu max , nestor itd , nie lubię Piotrków , Pawłow, Mateuszow , Michałow, Przemka, Arturow, odpadaja jakieś mega długie , bo mam wystarczająco długie nazwisko. Straszny problem. Zaraz rodze a koncepcje się kończą :( nie mogę do żadnego sie przekonać i szczerze mówiąc liczyłam na jakieś poparcie , które pomoże mi w decyzji no ale widzę ,że ile osób tyle różnych zdań :) w sumie to naturalne.

Gość gość
Filip też jest oklepane.. Olaf też ładne tak jak i Witek

Gość minky
Z drugiej strony jak ktoś jest nielubiany, to dzieci zawsze znajdą na taką osobę coś obraźliwego :( a co powiecie jeszcze na imię Wiktor?

Gość gość
no dokłanie, dla mnie Wiktor tak średnio no i też raczej z tych popularniejszych - miejsce 14

Gość gość
Ja mam 5 letniego Fabiana i z patologią wspólnego nic nie mamy. Imię nadal mi się podoba. Nikt mu nie dokucza i wątpię, żeby to kiedyś nastąpiło bo jest największy z rówieśników. Dla drugiego syna podoba mi się imię Albert (Alek zdrobnienie). Też nie lubię oklepanych imion.

Gość minky
Albert , super :)