Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zamiast portali randkowych, CB radio.

Polecane posty

Gość gość

W związku z pojawiającymi się tematami o niemożności znalezienia partnera przez portale randkowe i szukanie innych sposobów: 19 lub 28 kanał CB i krzyczycie "szukam kolegi do rozmowy" lub szukam koleżanki do rozmowy" zgłaszają się tabunami i w jeden wieczór poznajecie życiowego partnera, i to ze swoich okolic, a nie drugiego końca Polski. zamiast tracić tygodnie,miesiące, lata (i często pieniądze) na często bezskuteczne portale randkowe. Sprawdzone, 100% skuteczności.

Gość gość
taaak...jakiegoś tirowca co nie pogardzi tirówką przydrożną. A ja mam cb i nie wiem jak ty to zrobiłaś, tam ludzie gadają o korkach w miescie a nie randkują

Gość gość
Ludzie mają w osobówkach CB, nie tylko tirowcy, często jeżdżą całe rodziny, znajomi kierowcy i jest z kim w trasie pogadać Nie ma co uogólniać bo ludzie tam są różni jak na Internecie. Przykłądowo ja nigdy za kierownicą tira nie siedziałem, a CB używam od 1997 r.

Gość gość
Ha! kiedyś to tam całe klany były, ale już nie te czasy, tym nie mniej kolega ma rację - jest tam z kim pogadać jeśli szuka się kogoś po lokalu.

Gość gość
Masz na myśli tych dziadków co gadają na "wstęgach" i robią DX-y ?

Gość gość
Nie, teraz są takie lokalne grupy m.in na 32 FM, 7 AM, i 39 FM. Ale dziewczyny już tam nie spotkasz, sami faceci chyba ze na 19, tam trafiają się "mobilki"

Gość gość
Ale oni mają radia bazowe z takimi wielkimi antenami na dachu domu, a większość ludzi ma tylko w samochodach i to oni mają potencjał tworzenie lokalnych społecznosci.

Gość gość
Nie ma co porównywać CB do portali randkowych, bo z założenia to co innego. Portal to strona z profilami randkowiczów z całej Polski, są zdjęcia opis potencjalnych partnerów. CB bardziej przypomina taki gadany czat z lokalnego podwórka.

Gość ankaaaaaa
Znam małżenstwo które się poznało przez cb, ale to ok 2000r.

Gość gość
To służyło do kontaktów pomiędzy rodziną jak nie było telefonów, a znajomości w ten sposób były zawierane tylko przy okazji, od kiedy weszły komórki, ludzie pokasowali radia, bo anteny są wielkie, i zakłócało telewizje sąsiadom, a przy tym burzyła się administracja w blokach, bo na ustawienie na dachu anteny wyższej niż 3m chyba trzeba mieć zezwolenie.

Gość gość
gość dziś Gadać na CB można o wszystkim, korki swoją drogą, ale do randkowania też się nadaje. Spróbuj, to się przekonasz - ale nie jeden raz, próbuj systematycznie, najlepiej w piątkowe i sobotnie popołudnia i wieczory - wtedy jest największa szansa, bo ludzie po pracy mają ochotę na znajomości.

Gość gość
To od użytkowników zależy jak wykorzystają "radio obywatelskie" bo tak to się nazywa. Tematy rozmów są dowolne, i nie ma jakichś ograniczeń.

Jestem tak stary że pamiętam takie czasy. 90% osób bez licencji, anteny na dachu, wzmacniacze i "break, break szukam koleżanki do rozmowy". Tak było przed telefonami komórkowymi,GG, FB oraz Tinderem.