Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MądraPoSzkodzie

pracuj online com

Polecane posty

Gość MądraPoSzkodzie

Witam, Nie wiem czy ktoś korzystał juź z portalu pracuj-online.com Jeźeli macie wątpliwości, STANOWCZO ODRADZAM! Strona posiada co prawda szeroką gamę ogłoszeń z ofertami pracy zdalnej. Problemem jest to, że aby aplikować należy opłacić konto : na 7 dni -29 zł, na 30 dni - 50 zł. Zapisane mają to również w regulaminie portalu, który o dziwo jest bardzo łatwy do znalezienia. Portal w każdym praktycznie miejscu zaznacza, że jeżeli w ciągu 30 dni nie otrzymasz żadnej oferty, zwrócą automatycznie opłatę za prowadzenie konta - co jest oczywiście bzdurą. Po wysłaniu masy aplikacji, żadna z nich nie spotkała się z odpowiedzią. Pieniądze oczywiście nie wróciły a kontaktu brak :) Nr stacjonarny nie odpowiada, po kilku sygnałach zostajemy przekierowani na pocztę głosową telefonu komórkowego. Danych właściciela nie odnajdziemy. Po długich poszukiwaniach odkryliśmy że założycielem strony jest pan Piotr Suchan, a firmę założono we Francji. Kontaktu z tym panem oczywiście nie ma. W Intercie pare lat temu pan o tym samym imieniu i nazwisku brał podobno udział w wyłudzeniu poprzez inną firmę. Szczegółów już nie pamiętem. Także w razie czego kochani, uważajcie na siebie :)

Gość uziemiona w gipsie
Witam. Szkoda że nie sprawdziłam tej oferty na forach bo też dałam się naciągnąć i poszło 50 zł. Nie ma żadnej odpowiedzi ,wyłudzanie pieniędzy. To miało być zajęcie żeby nie zwariować podczas siedzenia w domu - uziemiona w gipsie , teraz martwię się o informacje i dane udostępnione na ich serwisie . UWAŻAJCIE

Gość MadraPoSzkodzie
no ja tez szukalam w sieci opinii ale nigdzie zadnej nie znalazlam wiec zaryzykowalam i stracilam 30 zl :/

Gość gość
Dzięki dziewczyny, uratowałyście mnie przed zmarnowaniem pieniędzy i udostępnieniem danych! Dobrze, że mądra dziewczyna założyła posta, nigdzie indziej nie ma żadnej informacji na temat tej strony i przez wyraźny i widoczny regulamin pewnie nie jedna nawet ostrożna osoba dała się nabrać.

Gość MądraPoSzkodzie
Cieszę się że udało mi się kogoś uchronić przed tymi oszustami :)

Gość gość
Ja o maly wlos nie wyslalam kasy, ale sprawdzilam o co chodzi; juz sprawe zglosilam na polcje, niech ustalaja co i kto

Gość Paweł 100
I jak to się zakończyło? Policja podjęła jakieś działania?

Gość gość
dzięki za temat, strona dalej działa a ja dzięki temu tematowi nie dałam się naciągnac. dziękunę bardzo!

Gość gość
dzięki a juz miałam zapłacić :)

Gość gość
po co ? a po to ; mowimy o pracy on line a tam nie ma takich ofert

Gość gość
Ups, wpłaciłam wczoraj i oczywiście brak odpowiedzi. Teraz czytając Wasze posty już wiem, że zostałam oszukana.

Gość gość
zglosc to na policje; niech troche popracuja

Gość gość
czy komus poprzez te strone pobrano pozniej jeszcze raz pieniadze? czy była to jednorazowa wpadka? ja tez sie dzis nabralem i wplacilem:/