Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja szwagierka w drugiej ciąży

Polecane posty

Gość gość

Moja szwagierka będzie miała drugie dziecko , pierwsze ma 2 latka zazdroszczę że może sobie pozwolić na drugie , jej matka moja teściowa nie pracuje i zajmuje się jej pierwszym dzieckiem ona może sobie spokojnie do pracy chodzić Ja mam kochaną córkę 3 latkę ,chciałabym drugie ale niestety nie mogę sobie na nie pozwolić bo budujemy dom i będziemy brać kredyt hipoteczny na wykończenie i w tej sytuacji nie mogę pozwolić sobie na wychowawczy , mąż nas nie utrzyma , musimy mieć moją pensję moja mama coraz bardziej schorowana więc drugim już raczej się nie zajmie , a teściowa też napewno się nie zajmie bo będzie opiekowac się dziećmi córki, poza tym jesteśmy w konflikcie więc nie ma szans :( jesteśmy z teściową w konflikcie gdyż ona buntuje mojego męża przeciwko mnie

Gość gość
przecież możesz dac do żłobka lub opiekunka

Gość gość
no to wybierz co ważniejsze- dom czy dziecko

Gość gość
musimy wybudować dom bo mieszkamy z teściami , nie chcę już z nimi mieszkać , konflikty są z tego powodu pomimo że mamy dla siebie całą górę - 2 pokoje , kuchnia łazienka , nie da sie z nimi mieszkać , teściowa bardzo buntuje mojego męża

Gość gość
rozumie cie i rozterki. tez tak mam. latwo komus powiedziec wybierz. a to nie jest takie proste. to ze sie wahasz i boisz oznacza wg mnie ze nie chcesz bezmyslenie decydowac sie na dziecko bo chcialabys zapewnic swoim pociechom jak najlepszy byt. daj sobie jeszcze troszke czasu na przemyslenia. i przegadaj to z mezem. to tylko Wasza decyzja nikt sie nie powinien wtracac. moja tesciowa pomaga mi przy dziecku. ima pomagac jak wroce do pracy ale juz przygaduje ze drugiego nie powinnismy miec. i tak czuje ze po prostu ona nie chce tak dlugo opiekowac sie wnuczetami. jak sie zdecyduje kiedys na drugie to tak zebym nie musiala prosic sie o pomoc mamy i tesciowej.

Gość gość
Autorko, a wyjazd za granicę? Są lepsze perspektywy dla was a przede wszystkim dla dzieci. Na razie wynająć pokoik a potem mieszkanie,odlozycie i drugie dziecko było by was wtedy stać. Starsze do żłobka bądź przedszkola a ty do pracy,popracuj trochę, odlozycie, potem drugie dziecko. Dostaniesz kindregeld na dwójkę dzieci,dofinansowanie do mieszkania tzn zwrócą za wynajem a nie jest taki drogi jak w UK. Państwo bardzo pomaga rodzinom z dziećmi chodzi o Niemcy.

Gość gość
W De jest jeszcze tak zwana pomoc od miasta,dostaje się na odzież, żywność. Ktoś wyżej dobrze c***isze. Tesciowa hmmmm nie licz na nią a lepiej byscie byli niezależni.

Gość gość
autorko ale to wasz wybór i nie rozumiem o co ci chodzi? masz pretensje do losu o to, że musicie brac kredyt-mam dla ciebie niespodzianke -nie musicie-to wasz wybór nie musicie miec domku-mozecie miec mieszkanie-, mozecie wynajmowac, dalej mieszkac z tesciami-podnosic kwalifikacje, szukac lepszej pracy-wszystko jest waszym wyborem, a nie musem, który ktos wam narzucil , wykonczenie pewnie tez sporo wyjdzie bo musice miec zajebista chate-nie takie byle co-wiec pretensje miej do siebie i meza nie do tesciowej,mi ani mama ani tesciowa nie pomagaja bo jedna nie zyje a druga pracuje i co am je winic o to?

Gość gość
koorfa moja jest w 6 ciąży :-o i się idiotka cieszy no bo pincet :-o dostanie

Gość gość
Tu autorka Dziękuje za odpowiedzi Gościu z 16:33 nie nie będziemy mieć zaj**ista chate jak to ujęłaś tylko normalny mały domek, kredyt będziemy brać na jego wykończenie i nie ma innego wyjścia , dom już postawiony to teraz trzeba go wykończyć bez sensu teraz myśleć o mieszkaniu a z teściami jak już pisałam nie da się mieszkać dłuzej , bardzo mieszają w naszym związku , mój mąż należy niestety do tych podatnych na wpływy kochanej mamusi tak mam pretensje do teściowej bo swojej córeczce pomaga non stop, jest na każde jej zawołanie , a syna traktuje jako parobka i jeszcze miesza mu w głowie i zazdroszczę szwagierce bo mam pomoc mamusi cały czas i może mieć sobie drugie dziecko, teściowa się jej zajmie dziećmi a ona sobie do pracy wróci jak będzie chciała ,dziewczyna jest pazerna na kasę jak nie wiem , dostanie 500 plus na oboje dzieci, macierzyński , wychowawczy i pewnie jeszcze wróci na czarno do pracy żeby jeszcze wiecej mieć

Gość gość
A po co ci pomoc teściowej, od czego są żłobki i przedszkola??

Gość gość
Mój syn poszedł do żłobka, jak miał 13 miesięcy. Teraz jestem w ciazy z drugim, i rownież po roku oddam do żłobka. Nigdy nie potrzebowałam pomocy teściowej, czy własnej matki.

Gość gość
Pokaz teściowej, że masz ja gdzieś, i jesteś niezależna.

Gość gość
Autorka Zobaczę , może jak już się przeprowadzimy, może teściowa da mojemu mężowi trochę spokój , może szwagierka się do niej wprowadzi i będą sobie jakoś radzić sami teść ze szwagrem chociaż nie wiadomo i oddam dziecko do żłobka innego wyjścia nie będzie , tylko tak tu kredyt , tu przedszkole prywatne starszej córki , tu żłobek , no ale trudno jak będziemy oboje pracować to jakoś damy radę

Gość gość
ale to jest wasz wybór, ze chcieliscie dom zamiast mieszkania-i to jest wasza odpowiedzialnosc co do pomocy to tesciowa nie ma obowiazku pomagania tobie-swojej córce pomoze, ale tobie juz nie musi -jej wybór, nie wiem po co sączysz jad i wyrażaszpretensje do losu-jestes strasznie roszczeniowa mi tez nie pomaga nikt przy dziecku i nie przeszkadza mi to w mysleniu o drugim- sa złobki, opiekunki, kluby malucha a jak cie nie stac to zmien prace zamiast narzekac na caly swiat

Gość gość
autorko mam mieszkanie 49 m jesteśmy 2+2 i żyjemy ! Moim zdaniem jesteś bezczelna i roszczeniowa ! Szlag mnie trafia ! nie stać mnie na dom ale na wychowanie dzieci nie pożałuję ! Co za biedactwo współczuję ..........

Gość gość
autorko Ty wszak nie jesteś pazerna na nic .............

Gość gość
autorko chcesz zyc na poziomie ale nie masz na to kasy? dom kupiliscie-narzekasz ze drogi przedszkole dla córki-narzekasz ze prywatne złobek-to dla ciebie kolejna oplata to jak cie nie stac to zostan przy tym jednym i tyle:/ bo nie rozumiem masz pretensje do wszystkich tylko nie do siebie

Gość gość
jak chce sie mieć dzieci to nic innego nie jest ważne ! chcesz mieć dom............ szpan przed sąsiadami Twój wybór i nie jęcz !!!!!!!!!!!!!! Inni maja gorzej !!!

Gość gość
co za durna c**a !

Gość gość
teściowa będzie wychowywać tego którego chce i na nic Twoje idiotyczne pretensje ! Dziwię się, ze Twój facet nie kopnie Cię w dupę .............. nie masz żadnej klasy

Gość gość
masz tylko teściową ? a Twoja rodzina gdzieś dziwnie zniknęła ? biedactwo będę się za Ciebie modlić

Gość gość
co do pomocy to tesciowa nie ma obowiazku pomagania tobie-swojej córce pomoze, ale tobie juz nie musi -jej wybór, nie wiem po co sączysz jad i wyrażaszpretensje do losu-jestes strasznie roszczeniowa xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx tak mnie nie musi ale synowi by chyba mogła pomóc prawda? ona nie traktuje swoich dzieci jednakowo , jej syn a mój mąż jest na każde ich zawołanie , a ona nam nic nie pomaga tylko cały czas swojej córeczce a mieszkanie ja chciałam , to mój mąż chciał budować dom i nie jest to dom żeby szpanować przed sąsiadami , tylko zwykły mały domek

Gość gość
jezu dziewuchy: czy możecie być trochę bardziej samodzielne. Ja od teściowej nic a nic nie chce, niech wypada.... bo krwi mi napsuła , podobnie jak jej mąż. I żeby była jasność : od swoich rodziców też nic nie chcę bo i tak dużo dostałam: porządne wykształcenie dzięki któremu na nikogo się nie oglądam :)

Gość gość
Autorko : niestety nie stać Cię na drugie dziecko. Przynajmniej na razie. W życiu tak się zdarza :(

Gość gość
rozumiem Cię. U nas jest kredyt do spłaty (jeszcze 2 lata) i dużym nierozsądkiem było by pakować się w drugie dziecko. A potem to nie wiadomo czy zajdę, bo będę mieć już 35 na karku

Gość gość
ale ty nie rozumiesz-autorka chce i juz i tak ma byc- ma byc duza chata, tesciowa ma pomagac i juz:/ autorko aale twoj maż sam z wlasnej woli jest chłopcem na posyłki sam sie na to zgadza i nikt nie zmusi dorosłego mezczyzny do tego-to tez jego wybór, miej pretensje do niego i nie zasłaniaj sie tym ze ktos musi pomóc- jest jeszcze szwagierka i jej mąż to są dwie dorosłe osoby , które jak sugerujesz maja się za co odwdzieczac miej troche godnosci kobieto i mniej wymagan od otoczenia a wiecej od siebie

Gość gość
moja mama nie żyje, teściowa jest schorowana i wiecznie narzekająca, a ja pracuje i mam 3 dzieci, nikt nam nie pomaga i nie mamy do nikogo pretensji...

Gość gość
autorko - ty nie masz problemu z teściami tylko z głupim mężem maminsynkiem który nie dorósł do zakładania rodziny - i jeszcze chcesz go wrobić w kolejne dzieci???

Gość gość
Jak tesciowa chce przyjsc do szpitala po porodzie to nie - bo to nie matka tylko obca baba a jak nie masz komu dzieciaka podrzucic to wielki żal. Mniej troche godnosci i bądz niezalezna. Wiadomo ze pomaga bardziej corce tak jak twoja matka jest ci blizsza niz tesciowa. Normalne nie? Ja nie chcialam odwiedzin tesciowej w szpitalu ale tez potem nie liczylam na jej pomoc. Wrocilam do pracy i wzielam opiekunke. Autorko jestes niestety zalosna .