Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego

Polecane posty

Gość gość

trzylatek bije swoja matke? Jak z tym sobie poradzic?

Gość gość
jakies pomysly?

Gość gość
A kiedy to się zaczęło? Jak to robi? W sensie we wściekłości czy ot tak? Czy dziecko odczuwa empatię? W sensie zrobi mu się przykro jak mu powiesz, że Cię bardzo boli jak Cię uderzył?

Gość gość
Nie, jak na przyklad matka wiaze mu buty to lekko uderza ja w glowe ale wczesniej bywalo, ze probowal ja gryzc w noge..

Gość gość
Nie potrafi inaczej wyrazić emocji, również tych pozytywnych. Dziecko w tym wieku biciem, pluciem, szczypaniem itp.moze po prostu wyrażać silne emocje, nie tylko źlosc ale radość, podekscytowanie. Poczytaj ma ten temat i na spokojnie mu tłumacz że zamiast bić, gryźć może się przytulić albo np.poskakac, potupac.

Gość gość
a czy matka go bila?albo ojciec albo ktokolwiek?

Gość gość
jestem pewien, ze nie

Gość gość
moze to z przedszkola?

Gość gość
Czy to moze sie rozwinac w cos powaznego?

Gość gość
E no sorry,ale nie zgodzę się,że trzyletnie dziecko może tak wyrażac emocje...no chyba,że jest na coś wściekły i sobie z tym nie radzi,ale przy zwykłym ubieraniu matke bić lub gryźć? I nie tłumacz,jakby był niedorozwinięty,tylko staniwczo zareaguj,złap za rękę-przytrzymaj i twardo powiedz,że ma tego nie robić,a nie pieprzyć,że może sie przytulić...chyba niektóre z was to całkiem porąbało.Trzylatek to rozumny ,,ludź'',a wy ciągle myslicie o nich ,jak o nierozumnych głuptasach

Gość gość
Nie wiadomo co lezy o podstaw takiego zachowania, czy w ogóle dziecko jest świadome tego co robi. Ciężko tu powiedziec cokolwiek skoro jedynie widać jakieś zachowanie a nie ma innych danych.

Gość gość
Mój 3,5 latek jest uparty jak osioł. Gorzej jak stado osłów! I w chwili kiedy coś jest nie po jego myśli ja obrywam po głowie. Np. jesteśmy u znajomych i chcemy już wychodzić. A on nie chce bo się dobrze bawi. Gadam, tłumaczę, przekonuję, ale jak to nie działa i młody dostaje ataku ślepej furii, czyli zaczyna płakać krzyczeć i kłaść się na podłodze, moje gadanie nie odniesie skutku. Wtedy więc biorę go na ręce i wynoszę do ubierania no i wtedy się zaczyna dopiero krzyk i bicie mnie żebym go puściła. Wtedy "zrzucam" go na ziemię. Bez słowa i zostawiam. Zaczynam ubierać buty, mąż też i po prostu wychodzimy za drzwi. Szybko się reflektuje, że na prawdę go możemy zostawić. Tymczasem my stoimy za drzwiami i czekamy. Uspokoi się, wchodzę do środka i wtedy tłumaczę, przekupuję go czasem ;) i już wychodzi bez większych trudności.

Gość gość
Dziewczyny,nie pozwalajcie,żeby dziecko was biło!!!!! złapcie za tą bystra łapkę i przytrzymajcie! to że ma napad furii,nie znaczy,że może was okładać do woli,no ludzieeeee.....

Gość gość
Bije, żeby zwrócić na siebie uwagę.

Gość gość
bije,bo mu na to pozwolono...bo malutki,nie rozumie,nie umie inaczej,a głupie matki nadstawiają pyski...ech...