Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak przeżyć imprezę z osobami które mnie nie lubią?

Polecane posty

Gość gość

Ehh.. w czwartek jest impreza rodzinna u mojego narzeczonego, na całe szczęście z najbliższej jego rodziny będą tylko jego siostry z rodzinami. Mimo że jesteśmy już trochę ze sobą to z nimi nie mam kontaktu, praktycznie się nie znamy. One za mną nie przepadają i wiem o tym bardzo dobrze, chociaż mój mówi co innego. Wykręcić z imprezy się nie mogę, wiadomo z moim facetem nie będę cały czas jak przywiozana, pewnie jak na złość będę siedzieć niedaleko nich. Jak się zachować kiedy będą patrzeć na mnie z góry? Kiedy nie mam z nimi o czym gadać bo oni nowobogaccy a ja szara mysz ze wsi?

Gość gość
Mnie tez rodzina meza nie lubi wiec na spotkaniach siedze ze skwaszona mina i skutecznie psuje wszystkim humor. Polecam :D albo na zywca wyjmij telefon i pisz z kims zeby im pokazac ze ich towarzystwo cie nudzi i masz w doooopie wlasciwe zachowanie przy nich

Gość gość
do czwartku parę ładnych dni-przeczytaj kilka recenzji filmow-zapytaj czy były, powiedz ze czytałaś recenzje i zastanawiasz się czy warto iść. przeczytaj jakąś ksiazke-poczytaj o autorze i zagadaj je na ten temat. ewentualnie sprawdź pogodę na majówkę i zapytaj czy gdzieś jada-powiedz im czy tam będzie ciepło.

Gość gość
gość dziś -tym sposobem jeszcze się wzmaga niechęć otoczenia do siebie. Siedząc z nosem w smartfonie lub skwaszoną miną, nie pokazujesz "nie lubię was", tylko, że nie umiesz się zachować. Nie wzbudzasz w ten sposób sympatii, pogłębiasz problem, utwierdzasz ich w przekonaniu, że "mają rację co do Ciebie". Już lepiej wejść w otarty konflikt niż robić z siebie buraka, albo pannę z muchami w nosie.

Gość gość
gość wczoraj Bardzo dobra porada! Naprawdę super. Sama zastosuję :) A skutek uboczny może być taki, że te waćpanny się spłoszą, jeśli nie czytały, nie widziały... :) I na pewno nie będą o Tobie myśleć jako o "głupiej ze wsi". Zaimponuj im, już zawsze przecież będą w Twoich kręgach...

Gość gość
23:55 bez sensu, autorka przeczyta książkę, a one powiedzą, że nie czytały i koniec tematu hihi ja też nieraz byłam na imprezie ze strony męża i czułam się jak obca na obcym lądzie.. nie puszczałam faceta nigdzie, kazałam mu sobie tylko polewać:) i zaraz mi gadka lepiej szła heh a jak juz gdzieś wybył mój to słuchałam sąsiadów i zazwyczaj ktoś mnie zagadywał jak siedziałam sama albo cos próbowałam wtracic, albo brałam piwko i dosiadałam się do kogoś albo ktoś mnie wołał żebym podeszła. ciebie też chyba nikt nie oleje, wiadomo, że obca dziewczyna musi sie czuc nieswojo w nie swojej rodzinie i nie zostawia cię samej sobie. rozpisałam się ale jeszcze napisze, że mój brat ostatnio często przyprowadza na weekendy swoja kobietę, i jak jadę z mężem do rodziców i jest moja przyszła bratowa to ona nie pozwala nikomu dojsc do glosu, czuje sie tak pewnie i swojo , jest taka towarzyska, że aż ją podziwiam za to bo ja taka nie byłam u rodziny męża nigdy, tzn , nie potrafiłam być.

Gość gość
Może i powiedzą, że nie czytały, nie widziały, ale przynajmniej zauważą, że ona w ogóle czyta i ogląda coś ambitnego. To nie chodzi o to, że muszą akurat to znać. Same też pewnie o coś tam zapytają i Autorka też nie musiała akurat tego czytać. Autorko, bądź uśmiechnięta, uprzejma, zagadaj. Jeśli one mają z czymś problem, to jest to ich problem, Ty bądź możliwie naturalna. Z czasem mogą zmienić zdanie co do Ciebie, muszą Cię bliżej poznać. A może wkręcasz sobie, że Cię nie lubią, bo np. masz kompleksy? Głowa do góry, uśmiech na usta i podbijaj świat, przecież jesteś super kobietą!!!