Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jedna czy dwie opiekunki do dwojki dzieci rok po roku

Polecane posty

Gość gość

Musze wrocic do pracy, mam 8 miesieczne niemowle i 2.5 latka, oboj***ardzo *****iwi, wymagające. Nie wiem co zrobic bo normalnie do jednego dziecka wzielabym jedna opiekunke a do dwoch? Moge zaplacic wiecej ale balabym sie jak ona da rade sobie np ze spacerami itp ten starszy moglby jej wybiec na ulice, mlodsze zabkuje i duzo trzeba nosic na rekach... co doradzacie?

Gość gość
Cztery od razu bym zatrudniła

Gość gość
Ktos jeszcze sie wypowie?

Gość gość
Starsze dzoiecko poslane do przedszkola to bedzie choroby przynosic. Jak nie ma pomocy babc to ciezko.

Gość gość
na początku spróbuj z jedną i zobacz jak sobie radzi.. jeśli będzie jej ciężko to zlituj się i zatrudnij drugą dziewczynę do pomocy ;)

Gość gość
Moja siostra miala ten sam problem, dala starsze do przedszkola i nonstop przynosilo choroby. Ostatecznie wziela nianie i wuecej placila.

Gość gość
Ty znasz swoje dzieci najlepiej i wiesz jak im będzie dobrze. Tutaj płacą po 4zł za godzinę na opiekę jakims pierwszym lepszym z ulicy, więc one zawsze Cię wyśmieją ;)

Gość gość
Daj ogłoszenie, zaznacz że dwójka dzieci, daj atrakcyjne warunki (moja siostra spotkała się kiedyś z ofertą 8zł/godz za opiekę nad rocznymi bliźniętami, bo mama twierdziła że oni właściwie sami się sobą ciągle zajmują), i myślę że jak ktoś się zgodzi to będzie to osoba świadoma obowiązków, która czuje się na siłach im podołać. W końcu kobiety mają czasem i troje maluchów w domu (moja mama miała troje w ciągu czterech lat) i jakoś je ogarniają. Nawet jak starsze pójdzie do przedszkola pewnie niania dalej będzie nieraz potrzebna żeby przyprowadzić, odprowadzić, albo opiekować się nim w razie choroby.

Gość gość
Sama mam dzieci rok po roku tylko maly ma 2 miesiace dopiero jest mega ciezko...