Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chodztutaj

Proszę o ocenę mojego "podrywu"

Polecane posty

Hej, Spotkałem niezwykle atrakcyjną kobietę w autobusie i dosyć zaczytaną. Bardzo mi zaimponowała swoim wizerunkiem, więc postanowiłem wyjść za nią z autobusu i się przywitać. Krótki opis sytuacji: Ja: cześć Ona: cześć Ja: mam do Ciebie pytanie, czy mogę? Ona: tak, słucham? Ja: widać, że nie masz problemu z koncentracją w autobusie i dobrze Ci idzie, a ja mam z tym problem ;) podzielisz się wskazówkami jak to robisz? Ona (szczerze uśmiechnięta i zainteresowana odpowiada): po prostu czytam i jakoś mi to wychodzi Ja: a czego się uczysz? Ona: języka francuskiego Ja: wow, świetnie... może zechcesz jednak zdradzić mi kilka sekretów skutecznej nauki w takich warunkach? na przykład przy kawie? Ona: niestety nie (przestała się uśmiechać, wizerunek jakby zarozumiała) Ja: szkoda, w takim razie pozostaje mi życzyć Ci miłego dnia, hej Ona: brak odpowiedzi (?) [1:1 dokładnie w taki sposób przebiegła rozmowa, nic nie modyfikuję] Cała "akcja" trwała niecałą minutę i rozmowa miała miejsce "idąc". Początkowo dziewczyna wydawała się być zainteresowana, szczerze uśmiechnięta. Również byłem uśmiechnięty i pewny siebie, nie naciskałem, zachowywałem się wobec niej bardzo grzecznie, zero zająknięcia czy zawahania, pełna szczerość i dobry humor z wzajemnością. Zastanawiam się czy być może nie za szybko wyszedłem z propozycją o wyjście na kawę, jakby nie patrzeć nie minęła nawet minuta. Z drugiej strony udało mi się ją szczerze zaciekawić już w pierwszych kilku zdaniach, a o to przecież chodzi. A może zwyczajnie nie była zainteresowana moją urodą/jest zajęta. Jak to rozpoznać (na przyszłość)? Jest sens ciągnąć dalej taką rozmowę, mówiąc na przykład że też uczę się pokrewnego języka i świetnie, że trafiłem na osobę z którą mogę o tym porozmawiać, i czy może ma na to ochotę? Uznałem, że ważniejsza jest spontaniczność - i skoro widzę zainteresowanie, to uderzam z propozycją od razu. Oceńcie tę kwestię, dzięki!

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Zainteresowala się, bo zwróciłes uwagę na coś, co robiła i zaczepiles ja w ciekawy, niecodzienny sposób. Ale najwyraźniej nie miała ochoty na randkę - mogła być zajęta. Poza tym poprosiłes ja o wskazówki, czyli o przysługę dla ciebie. Lepiej gdybyś wprost jej powiedział, że proponujesz jej rozmowę, a nie oczekujesz pomocy.

Gość gość
za szybko ją zaprosiłeś mogłeś poprosić o numer telefonu i pisać z nią smsy albo na fb zaprosić dziewczyny lubią jak się chłopak z nimi pierw zakoleguje a potem dopiero uderzy na taką sytuację jaką zaprezentowałeś poleciała by tylko desperatka

uznałem, że skoro zawzięcie czyta = intelektualistka (to widać) i taka "przysługa" to tylko pretekst do spotkania, i że na to wpadnie :) teraz pluję sobie w brodę, że może za szybko ją zaprosiłem... z drugiej strony proszenie o telefon/fb wydaje mi się być na tyle standardowe i "bez jaj", że z góry to odpuściłem. proszę o więcej opinii, zastanawiam się teraz jakie mogły być inne scenariusze i czy przyniosłyby odwrotny skutek. najbardziej zdziwiła mnie jej reakcja na zaproszenie, mina jej jakby zrzedła i nawet nie odpowiedziała na "miłego dnia". czego mógłby to być efekt?

Gość gość
tak ale jesteś dla niej obcym facetem żadna normalna kobieta nie pójdzie na kawe z obcym

Gość gość
dokładnie tak jak wyżej. potraktowałeś laskę jak 'materiał na girlfriend' a nie jak ciekawego człowieka, z którym fajnie byłoby się poznać.

jak materiał na girlfriend? a skąd, przecież jasno określiłem swoje intencje mówiąc jej o tym, tj. jak się uczyć w głośnym autobusie ;) jedyne co rozważam jako błąd to zbyt szybką propozycję wspólnego spotkania, ale liczę tu na więcej opinii. dzisiaj uznałem że ważniejsza jest spontaniczność i pewność siebie, a nie wzbudzanie zaufania, być może to był błąd - być może zajęta.

Gość gość
jak chcesz negować wszystko co c***iszą kobiety to sobie neguj. powodzenia. następnym razem wydrukuj karteczki ze swoim numerem i przejdź się wzdłuż autobusu rozdając na prawo i lewo.

Gość gość
Wszystko ok. Jedna wg takiego scenariusza powie tak inna nie. Ta rzekla nie. Ale postepuj znowu z usmiechem jak ja spotkasz. Rozmawiaj. W trakcie wyjda zainteresowania i moze spotkacie sie gdzis indziej lub na kawie.

Gość gość
Była miła bo myślała, że zaczepiłeś ją, żeby zapytać o drogę, godzinę itp. Później zorientowała się, że ją podrywasz i chciała jak najszybciej się ulotnić. Podryw był nieudolny, ale gdybyś był w jej typie to pewnie mógłbyś zrehabilitować się na 2 spotkaniu.

Gość gość
Nie, to nie byl błąd, ona ewidentnie była zajęta. Mnie też niedawno w tramwaju, prawie pustym zaczepił chłopak, pytał o drogę dokądś, ja mu powiedziałam, byłam miła i się uśmiechałam, bo niby dlaczego mialabym być naburmuszona? Jestem mila dla tych, którzy są mili dla mnie. A jak powiedział, że wie gdzie dają dobra kawę, to też mina mi zrzedla, bo mam chłopaka i powiedziałam, że nie moge i muszę już wysiadac, pierwsze co mi przyszło na myśl. Chłopy to, że dziewczyna jest miła jak z nią rozmawiacie, to nie znaczy, że na Was leci lol.

Gość gość
Chłopy to, że dziewczyna jest miła jak z nią rozmawiacie, to nie znaczy, że na Was leci lol. X Dokładnie tak:)

Gość Crueltia
Gdy dziewczyna mowi nie znaczy, ze masz zmienic taktyke, a nie odpuszczac.

Gość gość
Jesteś pewna? A nachalność? Jeśli byłem pewny swych intencji i bez oporu je przedstawiłem krótko po miłym wprowadzeniu, to na słowo "nie" grzecznie i z uśmiechem się oddalilem. Nie jestem desperatem i nadgorliwcem.

Gość gość
Przypomniało mi się, że po tej sytuacji dziewczyna się zaklopotala, po jakimś czasie odpalila smartfona i klikala w niego zapatrzona, więc nie uważam żebym dał ciała jeśli chodzi o gadkę, bo gdyby tak było to raczej pozostalaby pewną siebie, a tak uciekła w ekran.

Gość gość
To była kłopotliwa sytuacja dlatego zaczęła bawić się telefonem. Chciała Cię spławić i zastanawiała się jak to zrobić.