Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grzybica a zajście w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Czy są kobiety, które walczyły z przewlekłą grzybicą pochwy i mimo wszystko zaszły w ciążę?

Gość gość
Chyba nie powinno się starć w okresie infekcji...

Gość gość
zapytaj się gin.

Gość gość
ale czy infekcje w przeszłości mogą utrudniać?

Gość gość
zależy jakie są skutki tych infekcji. Wybierz się do ginekologa na badania i przy okazji zapytaj co i jak.

Gość gość
Raczej nieleczone infekcje mogą powodowac trudności w zajściu w ciążę. Jelsi masz z tym problem stosuj regularnie probiotyki ginekologiczne, zwłaszcza po okresie zakładaj dopochwowo np Lactovaginal, wzmocni on flore bakteryjna i ograniczy rozwój bakterii patogennych.

Mnie się udało, ale rzeczywiście grzybica mocno utrudniała zajście w ciążę... dwie kreski pojawiły się w momencie jak ustąpiła - a pomogła w tym zmiana diety, odrzucenie cukru, lactovaginal i podmywanie http://www.tantumrosa.pl/. Mój synek ma już teraz 2 latka.

Gość gość
Mnie często łapią infekcje grzybiczne i nie miałam najmniejszego problemu z zajsciem w ciąże. W czasie ciąży też mi dokuczają co pewien czas, ale jest to bardzo powszechna dolegliwość ciężarnych.

Gość dad789
Według mnie najpierw należy wyleczyć infekcje a potem starać się o dzidziusia, pi pierwsze infekcje są groźna dla płodu, po drugie leczenie w ciąży jest mocno ograniczone, tylko niektóre leki są bezpieczne. Aby skutecznie wyleczyć infekcje, należy oprócz leków stosować probiotyk np. dopochwowy invag z żywymi bakteriami kwasu mlekowego ,który uchroni przed nawrotem infekcji.