Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odpieluchowanie, proszę o rady

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem zwolenniczką szybkiego odpieluchowywania na siłę. Nocnik kupiłam jak córka skończyła rok, postawiłam go w widocznym dla niej miejscu i tyle. Po jakimś czasie zaczęłam ją na nim sadzać, ale tylko na chwilkę. i tak dalej ten nocnik u nas stał. Obecnie córka ma 16 miesięcy, jak tylko usiądzie na nocnik, od razu robi siku i mówi przy tym śśś, sika też w momencie zdjęcia pieluchy. Jak długo potrwa zanim zrozumie, że sygnalizuje się potrzebę przed a nie w trakcie. Jak było u was?

Gość gość
Musisz całkowicie pożegnać pieluchy musi parę razy zrobić w majtki i zrozumie

Gość gość
a nie jest jeszcze za wcześnie?

Gość gość
nie zakladaj na tym etapie pieluch nigdzie.

Gość gość
Na pewno jesli zdejmiesz pieluszke najpierw po domu to nie zaszkodzi to córce jak nawet zrobi siku w majtki. Ja puszczałam troche synka w samych majtkach jak było ciepło i szybko sie nauczył.

Gość gość
Hmm mój syn w poprzednie wakacje miał 1,5 roku i bardzo chciałam go odpieluchowac i póki większość dnia spędzalismy na dworze było ok, bo nawet gdy zsiusial się w majtki, zmieniłam mu na czyste i było ok. Ale, gdy w domu wszędzie czuć było mocz, bo zsiusial się parę razy na dywan, na kanapę, na nasze łóżko, na łóżko brata. Zrezygnowałam, bo ani razu nie zasygnalizowal potrzeby, a gdy wypił dużo wody, potrafił sikal co 15 min np 3 razy, a po potem przez 4 godz nic, więc trudno było to wyłapać. Aktualnie ma 2 lata i 4 mies i od 4 dni jesteśmy bez pieluchy, czasami trzeba go zapytać czy chce siku, ale zazwyczaj krzyczy "będę siusial ". Na razie muszę biec i szybko go sadzac na nocniku, bo raczej wola w ostatniej chwili i sam nie zdążyłby, ale nad tym popracujemy później ;) Starszy syn też pozbył się pieluchy w tym wieku, moim zdaniem dziecko musi dojrzeć do tego, ale tylko Ty znasz swoje dziecko i wiesz czy ma to sens.

Gość gość
na moją siostrzenice podziałały tetrówki. nie przeciekają tak wściekle jak zwykłe majtki ale dziecko czuje że ma mokro.