Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Architektura współczesna w Polsce

Polecane posty

Gość gość

co wolicie - architekturę nowoczesną czy w starym stylu? jestem ciekawy ilu jest po mojej stronie :)

Gość gość
leję na architekturę, robię jak mi sie podoba i aby pasowało do otoczenia.

Gość gość
jeszcze jest sporo do nadrobienia

Gość gość
Ewentualnie bez olewania mógłbym postawić Venus z Milo w ogrodzie, ale oryginał, falsyfikaty dobre są dla amatorów towarów z Kitai.

Gość gość
Współczesna mi się w ogóle nie podoba. Ale kiedyś i do dzisiaj, ludzie uważają prace P. Picasso za wspaniałe. Ja nie. Nie cierpię bochomazów bo każdy może namalować "kanty i kwadraty". Podobnie jak Matisse gdzie są talko jakieś plamki kolorów i trzeba zmróżyć oczy żeby "coś" konkretnego zobaczyć. Lubię starocie i taką architekturę gdzie było i jest co podziwiać pomimo upływu setek lat. Gdzie rzeźbiaź potrafił "wrzeźbić duszę", płynność ruchów i nie trzeba było rozmylać o co chodzi. Wszystko co jest dzisiaj zbudowane na podatwie klocków jest dla mnie brzydkie i bezpłciowe. No ale co ja tam wiem :-)

Gość gość
I stara i nowa moze byc dobra i zla. Do starej mozna miec dodatkowo sentyment.

Gość gość
gość pyta o architekturę a debile piszą na temat sztuki :)

Gość gość
chodziło mi bardziej o architekture współczesnych budynków, które coraz częściej powstają w Polsce. Jesteście fanami czy raczej na nie? :)

Gość gość
ja zdecydowanie jestem fanką współczesnych budynków, np nowo powstałej inwestycji w Poznaniu http://www.quadrooffice.pl/ chciałam pracować w takim miejscu :)

Gość gość
Czekam na coś w rodzaju nowojorskiego Manhattanu z drapaczami chmur w Polsce i doczekać się nie mogę. Skończmy już z tym architektonicznym skansenem i niską wioskową zabudową.