Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mgiełka77

plany ślubne a brak zaręczyn

Polecane posty

Witam, tak wiem brak zaręczyn to temat rzeka desperatek. Jednak jesteśmy razem parę lat rozmawiamy o ślubie (jak, gdzie-nawet był gotowy jechać zobaczyć sale i pytać o terminy, kogo byśmy zaprosili) oraz o dzieciach po nim. Żeby było wesoło nigdy nie było mowy o terminie, gdy zaczynam temat to zawsze słyszę za rok i tak od półtora roku... już nie mówiąc o tym że nie jesteśmy zaręczeni, i ten temat to jakieś tabu, jakby parzył.... I proszę niech ktoś mi wytłumaczy co siedzi w głowie faceta że gada o ślubie dzieciach i wspólnej przyszłości ale etap wcześniejszy (zaręczyny) najwyraźniej nie istnieje... Nie ogarniam męskiej logiki...

Gość gość
bo faceci tak logicznie nie mysla jak my ja bylam z moim mezem 2 lata przed slubem, temat wesela sie przewijala ale bez konkretów, az tu bylam w ciazy i wszystko zalatwilismy w 3 miesiace. wlasciwie nawet mi sie nie oswiadczYL ( to nie typ romantyka) ale zwsze chcial ze mna byc i dzis po 5 latach od sluu moge szcerze powiedziec ze jest dobrym ojcem i mezem acha i nie bylismy smarkaczami - mielismy po 27lat - bo zaraz bedzie ze zaliczylismy wpadke i rodzice nam kazali itd

Gość Mgiełka77
Pocieszające :-) my mamy po 28 lat. W każdym razie wolałabym zachowaną kolejność i w sumie on chyba tez bo sam mówi ze dzieci po ślubie a jakby się teraz trafiło to by też się cieszył ale mimo wszystko woli po. No i ręce opadają.

Gość gość
niech ktoś mi wytłumaczy co siedzi w głowie faceta że gada o ślubie dzieciach i wspólnej przyszłości ale etap wcześniejszy (zaręczyny) najwyraźniej nie istnieje... Nie ogarniam męskiej logiki... xxx przecież to dziecinnie proste! on mówi to co chcesz usłyszeć żebyś rozkraczyła nogi nie ma terminu i nie będzie! potrzyma cię jeszcze trochę i za jakiś czas wymieni liczą się fakty, czyny a nie pogaduszki o przyszłości i co by było i co niby będzie

Gość gość
nie zawsze tak jest fakt nie kazdy facet jest monogamista, ale tez nie kazdy ruchaczem jakby chcial sobie poskakac z kwiatka na kwiatek to nie byl by z mgielka 5 lat poza tym faceci czasami boja sie deklaracji, odpowiedzialnosci. wolny zwiazek i odpowiada - nie koniecznie chca to skwitowac na papierze

Gość gość
gość dziś bo faceci tak logicznie nie mysla jak my x Nie będę Cię wyprowadzał z błędu bo to działa na naszą korzyść tak jak wasze lecenie na starszych :P ( bo my bierzemy wtedy nastolatki nawet )