Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny komunia prosze zerknijcie

Polecane posty

Gość gość

Brat cioteczny ma komunie. Zostalam zaproszona. Ogólnie teraz mam mnóstwo wydatków. Urodziny dziecka, wesele siostry, urodziny brata itd. Kasa leci przez palce. Czy mogę dac 200 zł? Lub np kupić tablet w tej cenie? Są teraz fajne promocje. Kurcze bo więcej nie dam po prostu rady.... Czy dac sobie spokój i nie iść, bo wstyd niby? Naczytalam się ze tutaj większość daje min. 500 zł :-/

Gość gość
Tablet za 200 zl to nie tablet. Daj lepiej pieniądze (tyle ile możesz), rodzice kupią dziecku coś po komunii.

Gość gość
Wy to wszystkie tylko pieniądze byście dawały, masakra. Ja wcale nie dam pieniędzy tylko kupuję prezent dla chrześnicy.

Gość gość
200 zł wystarczająco!

Gość gość
Nie patrz na innych....ja z gory zastrzeglam przed komunia corki zeby nie dawali drogich prezentow. I dostala album,pierscionek kilka pamiatek mp 4 i 100 zl. I co ? Swiat sie mi ani tym.bardziej corce nie zawalil. Opamietajcie sie z ta komunia ludzie

Gość gość
A dlaczego tablet za 200 to nie tablet? Ja kupilam kiedyś za 100 zł jakiejś nieznanej marki i działa uwierz mi 5 lat bez żadnej naprawy.

Gość gość
Taaa tutaj każda daje po tysiaku, a w rzeczywistości kupi pamiątkę i biblie;-) Kwota 200 zł jest jak najbardziej w porządku.

Gość gość
No właśnie tablet nieznanej marki. A co z gwarancją, reklamacją, gdzie masz serwis, w Chinach? Dla mnie to szkoda kasy na kupowanie badziewia. Dostanie dziecko tableta, który się zepsuje i trzeba go naprawiać na swój koszt. Fajny prezent dla rodziców jak zapłacą 200 zl za naprawę. Ja akurat kupowałam w prezencie telefon (marzenie dziecka), wykupiłam z dodatkowym ubezpieczeniem na wszelki wypadek. Ale gdybym nie miała takich pieniędzy to dałabym 100-200 zł.

Gość gość
Bez przesady, ja kupiłam synowi tablet za 299zł i znanej marki Sam...g, także serwis jest i gwarancja też. A po co dziecku lepszy? Do gier mam mu kupić za tysiąc czy dwa? I za dawaniem kasy na komunię też nie jestem, bo dzieciak tej kasy nie zobaczy, tylko rodzice sobie wezmą, bo przecież przyjęcie komunijne zrujnuje ich budżet...

Gość gość
Daj kasę

Gość gość
Daj te 200 zł i nie zawracaj sobie glowy z prezentamo. Zbierze dzieciak wiecej i cos sobie kupi. 200 to nie tak mało.

Gość gość
lepiej daj te 200 zł, tablet i tak przecież będą wiedzieli ile kosztuje, poza tym jesteś pewna że chce tablet? może on woli laptopa albo zbiera na smartfona, albo wymarzył sobie jakiś konkretny tablet? jesli prezent ma byc nieudany to lepiej daj kase, dzieciaki czesto zbieraja na jakis konkretny cel i po komunii kupują sobie coś konkretnego..

Gość gość
no i 200 zł to zależy ile osób bo jeśli idziesz sama to jest to dużo, ale widze ze masz dziecka więc pewnie i mąż, więc na 2 osoby dorosłe tragedii nie ma

Gość gość
Ale czym innym jest tablet za 300 zł i serwisem w każdym mieście, a czym innym tablet za 100 zł i serwisem w Chinach. Chodzi mi o to, żeby przemyśleć prezent i nie kupić dziecku badziewia. Może dziecko zbiera na coś wymarzonego i lepiej dać mu te 100 czy 200 zl. A może lepiej coś kupić (można sie złożyć z innymi członkami rodziny) i spełnić dziecka marzenie, jeśli jest obawa, że rodzice kasę przechwycą.

Gość gość
My idziemy na komunię i wiemy, że siostrzenica odkłada pieniądze na telefon i zegarek. Dlatego, żeby jej zrobić przyjemność takie prezenty dostanie od rodziny. Przynajmniej wiemy, że się ucieszy ☺