Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CMO LASER

Polecane posty

Gość gość

Hej, czytałam trochę opinii na temat korekcji laserowej i chciałabym sobie taką zrobić, trafiałam często w opiniach na klinikę Cmo Laser, co o niej sądzicie? Jakieś doświadczenia? Podobno już są 20 lat na rynku i mają dobrych specjalistów? Czekam na wasze opinie. Dzięki! Wioletta

Gość gość
To chyba jedna z lepszych klinik w Polsce, w końcu doktor Szaflik jako pierwszy zaczął u nas w kraju przeprowadzać takie zabiegi, mają dużo doświadczenia i ciągle wprowadzają jakieś nowoczesne rozwiązania.Myślę, że będziesz zadowolona:) Ja jestem już 2 lata po i czuje się świetnie.

Gość gość
No też mam taką nadzieję. Właśnie przymierzam się, żeby zapisać się do nich na wizytę. Czy od razu za jednym zamachem można zrobić wszystkie badania potrzebne do korekcji? Jakoś muszę się do nich specjalnie przygotować?

Gość gość
Wszystkie badania zrobisz w ciągu jeden wizyty, musisz tylko 2 tygodnie wcześniej zdjąć soczewki o ile nosisz.

Gość gość
A to akurat wiedziałam. Soczewki zdjęłam już w zeszłym tygodniu, a na badania planuję się wybrać po majówce. Zobaczymy, co mi powiedzą. No i oczywiście jeżeli nie będzie żadnych przeciwwskazań do zabiegu, to robię korekcję zaraz po kwalifikacji. Dobrze, że jest u nich taka opcja, to przynajmniej zaoszczędzę sobie stresu.

Gość gość
A ile to kosztuje? Czy trzeba dopłacać? A jeżeli chodzi o lekarza? Można wybrać?

Gość gość
Nie za to, że masz dzień po badaniach nic nie płacisz, to norma w tej klinice. Lekarza też możesz sama wybrać to tylko kwestia zgrania terminów.

Gość gość
A jakie są terminy? Długo się czeka na konkretnego lekarza? Ile trwają takie badania?

Gość gość
Nie wiem jak inni ale ja czekałam chyba 2 dni na zabieg, a badania trwają 2 godziny, tylko musisz wcześniej zdjąć soczewki fakijne.

Gość gość
A ile wcześniej muszę zdjąć soczewki? Czy tydzień wystarczy?

Gość gość
Chyba tydzień to za mało. Teoretycznie są dwa tygodnie przy miękkich soczewkach, a miesiąc przy twardych. Najlepiej jak zapytasz lekarza.

Gość gość
Czy miał ktoś ostatnio robiony zabieg EBK w CMO Laserze? Jestem ciekawa, jakie były u Was efekty. Właśnie zostałam zakwalifikowana do tej metody. Zabieg mam na początku września.

Gość gość
Ja robiłam, 1,5 roku temu. Bardzo miło wspominam wizytę i kadrę w tej klinice. Miałam wadę - 5 i zeszła do 0, wiec z efektu jestem bardzo zadowolona:D

Gość gość
I już całkowicie nic Ci nie zostało? Myślałam, że z takich dużych wad nie da się zejść do 0.

Gość gość
Wiesz, nawet z większych wad można zejść do zera. Moja koleżanka miała -8, a teraz widzi doskonale bez okularów. Wszystko zależy od dobrze przeprowadzonych badań. Polecam wybrać doświadczonego specjalistę i wszystko będzie dobrze. W CMO Laserze na pewno możesz liczyć na najlepszą opiekę lekarską.

Gość gość
Wow, usunąć wadę -8 to robi wrażenie. I naprawdę Twoja znajoma widzi teraz dobrze bez okularów i nie ma żadnej, nawet najmniejszej wady? U kogo robiła zabieg?

Gość gość
Tak, widzi bardzo dobrze. Nie ma żadnej wady. Jest mega aktywna. Ma mnóstwo pasji. Prowadzi samochód i cały czas jest w ruchu. A dzięki korekcji na pewno ma teraz większy komfort i nie musi już męczyć się z okularami lub soczewkami.

Gość gość
A ile trwają badania? Jak długo czeka się na korekcję? Do którego lekarza najlepiej zapisać się na kwalifikacje?

Gość gość
W CMO Laser badania trwają około 2 godzin. Są bardzo szczegółowe. Na ich podstawie lekarz dobiera odpowiednią metodę korekcji. Po kwalifikacji zapisujesz się na zabieg. Tutaj możesz wybrać opcję korekcji zaraz na drugi dzień po badaniach. Sam zabieg trwa ok. 10-15 minut. Czas trwania rekonwalescencji zależy od metody zabiegu, ale przeważnie gojenie oczu trwa do dwóch tygodni maks. W CMO Laser wszystkie lekarki od korekcji są naprawdę świetne. Ja akurat byłam u dr Izdebskiej.

Gość gość
Super, dzięki za pomoc:) W przyszłym tygodniu zapisuje się na korekcję . Mam nadzieję że uda się zejść z wadą do 0. A co z doktorem Szaflikiem? Czemu nie wykonuje korekcji?

Gość gość
No i już jestem po korekcji. Właśnie mija piąty dzień od zabiegu, a ja już się czuję bardzo dobrze i normalnie funkcjonuję. Zakwalifikowałam do EBK. Od razu po korekcji widziałam normalnie bez okularów. Jestem bardzo zadowolona z efektów.

Gość Arbuzik233
A jaka miałaś wadę ? Skorygowała się na zero ? Zastanawiam się nad zabiegiem , ale jeszcze rozważam za i przeciw. Wiem tylko, że jak będę robić korekcję to właśnie w tej klinice :)

Gość gość
Ja miałam -4.5 OL i -4.75 OP i wada została całkowicie usunięta. Jestem 2 miesiące po zabiegu i jest rewelacyjnie. Na kontroli lekarka powiedziała że jest wszystko dobrze, także jestem w siódmym niebie . Powiem Ci, że śmiało możesz wykonać zabieg i będziesz tak samo zadowolona jak ja.