Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość johnybravo123

Piesek ze schroniska, problemy

Polecane posty

Gość johnybravo123

Witam. Jakiś czas temu zaadoptowałem psa ze schroniska. Przed podpisaniem umowy zapytałem czy piesek ma jakieś choroby, Panie powiedziały, że może być tylko osowiały kilka dni po opuszczeniu placówki. Chwilkę później po podpisaniu umowy do gabinetu przy schronisku przyszedł Pan tam pracujący, i dopiero mnie oznajmił, że pies ma chore uszy. Dostałem antybiotyk w strzykawkach by podawać go psu do uszu raz dziennie. Po powrocie do domu pies mało je, mało pije, ze względu na chore uszka, ale bardzo często wymiotuje. Z tego względu udałem się z nim do weterynarza i umówiłem się na wizytę prześwietlenia żołądka co jest przyczyną tych kłopotów psa. Po drugie czuje się jakby nie obsłużył mnie prawdziwy weterynarz.... w umowie adopcyjnej wpisano mi, że pies ma ok. 2 lat, w książeczce pisze, że jest z 2013 roku, a na innym papierku, że z 2006 roku. Dopiero wet. w moim mieście podał mi faktyczny wiek psa, że ma ok. 4-5 lat. Moim zdaniem wet. w schronisku zataił info o zdrowie psa przed podpisaniem umowy oraz wiek, który określił nawet bez uprzednich oględzin pieska tzn. nie patrzył mu na ząbki ani nic. A Wy co o tym sądzicie? Co powinienem zrobić?

Gość gość
nic!! wyleczyc psa i byc jego opiekunem!

Gość gość
nic wyleczyc przyjaciela i cieszyc sie soba nawzajem

Gość gość
wyleczyc go i cieszyc sie tym ze on sie cieszy ze wkoncu ma kochanego pana

Gość gość
jest forum dogomania sie nazywa,tam ci poleca dobrego weta z twojego miasta,pies byl odrobaczony?

Gość johnybravo123
Pies jest po odrobaczeniu oczywiscie. Dopiero teraz mam isc z nim na odrobaczanie w czerwcu. I na szczepienie kolejne za rok. Po prostu nie wiem czy oni sa powazni nie informujac mnie o leczeniu troszke kosztownym, albo informujac dopiero po podpisaniu umowy. To tak jakby zatajenie informacji. Czy nie powinni poniesc konsekwencji?

Gość gość
Powinni, ale nie pies. Często wciskają ludziom ciemnotę i często sami nie wiedzą dokładnie ile lat ma pies. Można się pomylić o rok, dwa, ale nie ma cudów, starszy, schorowany pies to kłopoty i wydatki ,nie każdy odważy się brać taką biedną psinę, a schroniska pełne