Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to skaza białkowa?

Polecane posty

Gość gość

Chcialam prosic o pomoc . Moja corka ma na nozkach 3 suche plamki , na pleckach i policzki sa takie jakby miala tez sucha skorke. Corka ma 4 miesiace i pare razy dziennie zyga woda badz woda z siadlym mlekiem. Karmie tylko piersia.

Gość gość
Być może ze to skaza mój niemowlak tez ma sucha skórę tylko wszędzie odstaw wszelki nabial smaruj emolium po kąpieli i po paru dniach jak znikną plamki to będziesz miała odpowiedz

Gość gość
Odstaw nabiał, kąp dziecko w emolientach np Latopic, sa to specjalistyczne emolienty, przeznaczone dla dzieci ze skazą białkowa i AZS. No i pędź do pediatry, lekarz musi zobaczyc dziecko.

Gość gość
Proszę wypróbować jakieś mocno nawilżające balsamy, np. Emolium. Nie są drogie (20-30 zł w Melissie) i powinny się sprawdzić. Jak nie pomogą, radziłabym jednak wybrać się do lekarza.

Gość gość
Bylam u rodzinnego pediatry i mi powiedziala ze to moze byc skaza i zeb dalej jesc co jem tylko smarowac dziecko kremami z serii AA. A na chlustanie woda czy pokarmem powiedziala ze to refluks i minie po roku i nic sie na to nie podaje. A mam jeszcze takie pytanie bo zauwazylam,ze corce ucieka lewo oczko czy jej to samo minie czy trzeba isc do okulisty ?

Gość gość
Mój synek dostał takich plam na brzuchu (czerwone i szorstkie). Skojarzyłam, że wcześniej intensywnie piłam kakao. Mój mąż jest przedstawicielem medycznym, ma kontakt z wieloma pediatrami o niemal wszyscy powiedzieli, że to alergia. Odstawiłam kakao i teraz plamki powoli znikają, ale lekarze mówili, że te plamy mogą schodzić nawet 2 miesiące.

Gość gość
Odstawie mleko i zobacze co będzie się działo. A co sadzicie o tym uciekajacym oczku? Minie to?

Gość gość
Uciekające oczko prawdopodobnie minie (mojemu dziecku tak uciekało do ok.2 lat) jednak powinnaś pójść do okulisty, my dostaliśmy skierowanie na badanie dna oka żeby wykluczyć czy to zezowanie nie wynika z jakichś zmian w mózgu, na szczęście to wykluczyli, dziecko miało 2 miesiące podczas tego badania. A skaza to tez niekoniecznie, ja wykluczylam wszystko co ma nabial na ponad 2 miesiące i nic się nie zmienialo, dostałam porzadna maść od alergologa, probiotyk i teraz juz tylko emolium smaruje i jest dobrze, a nabial znow jem wiec to nie to. A każdy (miedzy innymi kilku lekarzy) kto widział moje dziecko to mowil ze to skaza bialkowa, a jednak poprostu ma wrazliwa skore.

Gość gość
Podobnie objawia się atopowe zapalenie skóry. Kąp dziecko w emolientach, po kąpieli nawilżaj i natłuszczaj skórę. Te suche plamki smaruj kremem Dermaveel. Przede wszystkim znajdź dobrego dermatologa.