Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do osob na diecie prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

mam do zgubienia 20 kg -udało mie się zrzucić 5 kg do tej pory stosowałam diete 5 posiłków dziennie ,dużo wody,mieso ,-tylko gotowany drób,ryby typu łósos na parze ,ale powiem szczerze ze już nie daje rady mdli mnie od tego .Co wy jecie będą na diecie na obiady.Dla przykładu mój obiad to 50 gr ryzu ,100 g warzyw na patelnie i 150 gr gotownego filetu z kury.Bardzo proszę o rade

Gość gość
Białego ryżu raczej unikam - kasze są zdrowsze. Nie lubię gotowanego mięsa, smakuje to jak papka dla niemowląt. Na obiady robię: grillowane lub pieczone piersi z kurczaka, indyka marynowane w różnych przyprawach, grillowane ryby, pulpeciki drobiowe w sosie pomidorowym, omlety, kotlety ze zblendowanej ciecierzycy

Gość gość
Jedz mięso, pieczone, grillowane, duszone (gulasz) z warzywami, od czasu do czasu zjedz też wieprzowinę czy wołowinę. Jedz też duuużo rożnych warzyw ( nie tylko mrożonki; idzie wiosna, więc będzie ich pod dostatkiem), zgadzam się z przedmówcą, kasze są lepsze niż biały ryż, ziemniaki tez możesz jeść, ale wiadomo bez tłustych sosów. Polecam tez wszelkiego rodzaju zupy (kremy) z warzyw wszelakich, gotowane na łyżce masła lub oliwy. Poszukaj sobie przepisów w necie, polecam blog : smak zdrowia, są tam odchudzone przepisy na wszystko

Gość gość
mam podobny problem a od miesas gotowanego bierze mnie na wymioty naprawdę można duszone mieso na diecie?

Gość gość
A na czym według ciebie polega duszenie? W diecie chodzi o ograniczenie tłuszczu, chyba że dusisz to mięso w głębokim tłuszczu. Ja jeśli obsmażam mięso to na odrobinie oliwy (łyżka) i dusze z warzywami. Jest i smacznie i zdrowo. Pierś z kurczaka z wody dla mnie jest niejadalna. jedzenie na diecie ma być smaczne, i urozmaicone bo inaczej długo na tym nie wytrzymasz. Są tysiące przepisów w necie na zdrowe jedzenie.

Gość gość
Hmm różne jem obiady. Np pieczona w piekarniku w rękawie do pieczenia piers z kurczaka + gotowany kalafior + mizeria. Grillowany łosoś + 40g kaszy+ surowka z pora, jabłka i jogurtu naturalnego. Pełnoziarnisty makaron świderki 70 g + sos pomidorowy. Pulpety z indyka w sosie pomidorowym + ryz basmati + gotowana fasolka szparagowa. Zupa kalafiorowa z kaszą. To są moje przykładowe dania.

Gość sonia331
Ja schudłam dzięki Afrykańskiemu Mango http://szczupla-kobieta.pl ok może to nie 100% zasługa tylko suplementu bo również moja,że nie poddałam się ale mogę powiedzieć śmiało,że naprawdę działa bo zgubiłam 16kg w 2 miesiące a nigdy wcześniej nie udało mi się tyle zgubić mimo iż wcześniej biegałam dieta drastyczna i takich efektów nie było jak teraz gdy jem regularnie i przyjmuję suplement ;)

Gość krei199
Dzięki koleżance wyżej. Również jestem na diecie wraz z suplementem African Mango http://szczupla-kobieta.pl jakoś samej nie udawało mi się zrzucać tego mojego tłuszczyku;) ale i tak dużo zmieniłam jem regularnie nie podjadam między posiłkami;) wychodzę na rower czy spacer i to codziennie!