Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poród w 32 tugodniu.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jestem w 32 tygodniu. Jutro zacznę 33. Od dziś leże na patologii ciąży 200 km od domu w specjalistycznym szpitalu. Szyjka ma niecały cm i mam rozwarcie na 2 cm i gin stwierdziła że szyjka przepuszcza palec Na KTG pokazuje tylko nieregularne skurcze.. Na USG wyraźnie widać że mały naciska głową na szyjkę Waży 1600 g. Podali mi już sterydy na rozwój płuc. Tak bardzo się boje co będzie dalej... Czy któraś z Was urodziła w 32/33 tygodniu? Czy z dzieckiem było wszystko okej? Jak sie teraz rozwija ?

Gość gość
Ja nie, ale moja koleżanka z która leżałam miesiąc na patologii ciąży, urodziła w 32 tyg. właśnie. Od długiego czasu sączyły jej się wody, miała non stop badania, leżenie plackiem, w końcu uznali że czas na cc. Dostała zastrzyki na rozwój płuc u dziecka bo właściwie poród mógł się zacząć w każdej chwili. Odwiedzałam ją później jak odbierałam wyniki badań, karmiła małego piersią od początku, był w świetnej formie jak na wcześniaka, od początku sam oddychał, jakiś czas karmiono go strzykawką ale od początku jej pokarmem, po 2 tyg. już karmiła piersią, wiem że czekała tylko aż będzie ważyć 2 kg żeby go wypisali do domu, bo takie tam były przepisy. Kurczątko takie tycie, pokazywała mi na zdjęciach, ale zdrowe jak na razie, bez żadnych wad, ciężkich schorzeń, właściwie tylko podtuczony musiał być. Usg też się myli, może już maleństwo więcej waży. Wiadomo że to loteria z wcześniakami, ale uszy do góry, to już praktycznie ósmy miesiąc i naprawdę powinno być ok!