Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malinaaa22

Problemy z miesiączka

Polecane posty

Witam, mam 19 lat. Od jakichś 9 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne DAYLETTE. Dostaję okres normalnie, równo co 28 dni, ostatnio dostałam terminowo, trwał 4 dni (jak zawsze) i po 6 dniach dostałam ponownie. Trwa już to 11-ty dzień.. Na początku mocno krwawiłam, później słabiej w formie plamienia. Raz brązowe plamienia raz czerwone. Od 5 dni ciągle czerwone plamienie. 10-ty dzień okresu.. Zwariować można. Pomóżcie proszę. Za 2tyg dopiero mam wizyte u lekarza. Boję się i martwię co się ze mną dzieje..

Gość gość
1. Łykałaś tabletki zawsze normalnie - regularnie - bez zapomnienia? 2. No wiesz ogólnie przez pierwszy okres łykania tych pigułek może wystąpić plamienie ale nie po 9 miesiącach. 3. Robiłaś test ciążowy? 4. Mogło ci się coś w hormonach pomieszać. Może wyszła ci jakaś torbiel choć rzadko objawia się krwawieniem, nadżerka, na polipy macicy jesteś za młoda raczej. Stawiam na na jakieś zaburzenia hormonalne lub źle dobrane tabletki. Dobrze że idziesz do lekarza. Wydaje mi się, że zmieni c***igułki... Na twoim miejscu do czasu wizyty bym się dodatkowo zabezpieczała tak na wszelki wypadek.

Tak, brałam każdą tabletkę, zawsze o 10 rano. Żadnej nie ominelam. Testu nie robiłam. Pół roku temu miałam małego torbiela, ale miesiąc temu jak bylam u lekarza powiedzial że jestem czysta i nic nie mam. Też mi się wydaje że może przestały działać i dobrze by było zmienić na inne.