Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak często trzeba przeczyścić komin ?

Polecane posty

Gość gość

Czy raz do roku wystarczy ?

Gość gość
wystarczy, chyba że palisz meblami, oponami i ubraniami. węgiel z pewnego źródła, wysezonowane drzewo opałowe i git. i czasem trzeba zajrzeć co sie dzieje na samym dole komina.

Gość gość
hehehe komin trza czyścić częściej :D:)

Gość gość
no oczywiście, wycior na 15 metrowym drągu zrobionym z sosenki :) tylko uwaga, żeby ropa nie trysnęła, bo mandat wlepią :)

Raz do roku wizyta kominiarza w zupełności wystarczy. Chyba, że orientujesz się coś w systemach kominowych http://www.e-kominy.pl/systemy-kominowe/ to możesz sobie sam sprawdzić stan komina i całego systemu. Jeżeli palisz węglem i drewnem ze sprawdzonego źródła i nie wrzucasz do pieca niczego innego dziwnego pochodzenia to wszystko powinno być w porządku. Kontrola raz na jakiś czas i będzie w porządku - nie będziesz musiał wtedy wzywać kominiarza.

Gość gość
Niby chyba raz do roku ale ja wolę go zawołać dwa razy bo mieszkamy w dośc starym domku i instalacja już woła o zmiane . Wiec dla bezpieczeństwa mam zawsze pod reką numer do kominiarza z firmy http://komino.net.pl/kontakt/ i jak coś to dzownie.

Gość gość
Wystarczy. Jeśli szukasz zakładu kominiarskiego z okolic szczecina mogę polecić Ci www.orell.pl. Bdb firma, szybko wykonują usługi i mają dobre ceny.

Gość gość
Ja czyszczę co drugi dzień bo mój wycior tego potrzebuje