Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto trzyma dziecko do chrztu?

Polecane posty

Gość gość

czy to ojciec musi trzymac dziecko do polania wodą??? czy między soba ustalamy, bo to ja chce trzymac córke.

Gość gość
chrzestna

Gość gość
widziałam u znajomych, że ojciec trzymał

Gość gość
Matka lub ojciec. Chrzestna zaklada szatke a chrzestny odpala swieczke. Chrzcilam w tydzien temu w malopolsce

Gość gość
Co myślicie o chrzcie tylko w kościele. Bez żadnych ceregieli, bez tortów, obiadów i sztucznego zamieszania. Nie znoszę takich imprez które się ciągną w nieskończoność

Gość gość
U nas jest tradycja że synka trzyma mama a córkę tata. Co do imprez też wolałabym bez ale u nas się nie da. Rodzina nieduża ale zżyta i obiad musi być. My zrobimy w lokalu i po kłopocie.

Gość gość
U nas chyba nie jest to jasno określone, kwestia dogadania się. U nas to ja trzymalam dzieci, chrzestna podawała szatkę a chrzestny zapalał swiecę. Podkarpacie. A chrzciny mieliśmy w domu z wynajetym cateringiem i obsługą. Siedziałam przy stole, i mnie obslugiwano:) I nie było problemu, jak ktoś chciał dziecko przewinąć, nakarmić czy uśpić (były obecne tez maluchy), nie trzeba było tego robić gdzieś w kiblu czy na zapleczu. Polecam takie rozwiązanie, pod warunkiem ze ma się miejsce w domu na 20 osób:)

Gość gość
Co myślicie o chrzcie tylko w kościele. Bez żadnych ceregieli, bez tortów, obiadów i sztucznego zamieszania. Nie znoszę takich imprez które się ciągną w nieskończoność x można tak zrobić, ale może to być trochę niekulturalne. Nie wierzę, że nigdy gości nie zaprosiłaś do siebie na obiad czy ciasto? więcej ceregieli nie trzeba, a jednak jak się kogoś zaprasza to wypada czymś poczęstować. Nie musisz robić niewiadomo jakiej imprezy tylko wy rodzice rodzenstwo i chrzestni czyli najbliższa rodzina z którą większość i tak się często spotyka