Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciepłe śniadanie dla dziecka, ciekawe pomysły

Polecane posty

Gość gość

Zapraszam do podawania pomysłów na dobre, ciepłe i w miarę zdrowe śniadania dla dzieci (czyli np. nie parówki). Chodzi też o takie dania, które u Waszych dzieci są "pewniakiem", czyli wiecie, że co jak co, ale to zostanie zjedzone bez grubasów. Zacznę klasycznie: - naleśniki z budyniem śmietankowym i jabłko pieczone z cynamonem, - kasza manna z musem owocowym (gruszki, jabłka lub sezonowe owoce), - owsianka z rodzynkami, suszoną żurawiną i płatkami migdałowymi - jajecznica ze szpinakiem i czosnkiem

Gość gość
Zjedzone bez grymasów miało być :D

Gość gość
moje uwielbiają ryż z jabłkami i śmietanką, ryż z truskawkami, pankejki też sa pewniakiem.

Gość gość
wiosenne kanapki :)

Gość gość
racuchy, placuszki bananowe, omlet

Gość gość
Ja dzisiaj zrobiłam młodą cukinię w śmietanie. Nikt nie marudził :)

Gość gość
moje dzieci maja poltora roku, zawsze jedza cieple sniadania. - gotowane platki jaglane na wodzie lub mleku z dodatkiem banana, jablka, otrebow zytnich lub pszennych, platkow owsianych - jajecznica z papryka i dobrej jakosci szynka, do tego pomidor, czasem kulki mozzarelli (bardzo lubia) - placuszki tzw amerykanskie, z bananami i maka razowa albo otrebami zytnimi, smazone bez tluszczu - omlet z owocami lub warzywami - cieple buleczki drozdzowe (domowe) z musem owocowym

Gość gość
- "budyń" z kaszy jaglanej - szakszuka czyli jaja w pomidorach - wszelkie frittaty, omlety - jaja na miękko i lekko zgrilowana bagietka pokrojona na 1 cm grubości kawałki, jajo wyjadamy maczając w nim bagietkę (można dodatkowo owinąć kawałki bagietki szynką dojrzewającą)

Gość gość
Szukałam tu natchnienia, ale wszystkie przepisy są raczej czasochłonne, przyznaję, że nie chciałby mi się wstawać wcześniej, aby smażyć naleśniki. Z mojej strony: owsianka z mlekiem kokosowym i owocami kasza jaglana z musem jabłkowym i miodem

Gość gość
- Placuszki z cukinii i marchewki - krem z dyni z czosnkiem i grzankami albo grysikiem - zapiekana czerwona papryka z fetą - toasty z warzywami (cukinia, pomidor, papryka) - ciastka bananowe z amarantusem i bakaliami (na ciepło lub na zimno)