Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po czym poznać żyda w polsce tego aszkenazyjskego

Polecane posty

Gość gość

bo jak wiadomo , żydzi dziela sie na dwie grupy etniczne sefradyjczyki o urodzie typowo żydowskiej i aszkenazyjcy o urodzie również typowo żydowskiej, ale mniej wyróżniającej sie. więc opróczdziwnych uszu, ciemne oczy w połączeniu z naturalnie jaśniejszymi włosami. b. zauważalne, czyli nos. nos na wysokości oczu nos się nie zaczyna, ale już jest całkiem szeroki. wąska przegroda nosowa nos skierowany w dół lub prosty, nie zadarty bardzo krótki lub szpiczasty podbródek, napuszone włosy

Gość gość
nie wiem jak poznać żyda, oni niczym się nie różnią od reszty białasów

Gość gośćtek
Mają ziemistą cerę wiem bo w naszym mieście mieszka właśnie rodzina aszkynezyjczyków spore nosy z garbkami często mają dużo dzieci koło 8 np. Mogą mieć i niebieskie i brązowe oczy! Duże niekształtne usta uchale typowe PST. Ci co ich znam to niezłe są mendy i nie jestem rasiolem jakby co

Gość założycieltematu
no tak jest. ale tu piszę o tych cechach nietypowych ale zarazem i szczególnych. też znam sporo. zazwyczaj uszy zniekształcone, usta koślawe, oczy mogą być np. szare w połączeniu z brązowymi włosami. dla mnie to głównie jednak jest nos wyżej osadzony, koślawe nie tylko usta ale i podbródek, jakby cofnięty.

Gość gość
ciekawe czy poznalibyście żydów wśród aktorów i aktorek, oni są różnorodni i nie jednoznacznie nie da się rozpoznać żyda

Gość gośćtek
Tak się tylko spytam dlaczego zadałeś to pytanie? Ci co ich znam są tacy jacyś opaleni mają krzywe nosy usta niscy są też w większości.... Hmmmmm

Gość żałożycieltematu
gośćtek to moga być żydzi sefradyjscy czy jak im tam. i gdzie Ty tu widzisz pytanie. to tylko przemyślenia. ja zazwyczaj potrafię poznać. poco - bez celu.

Gość gość
prędzej poznasz morde ciapaka muzułmana niż żyda

Gość założycieltematu
do tego nazwisko pochodne. ale to chyba wie każdy. wojewódzki, warszawski, poznański, nazwiska kończące się na -man.

Gość gośćtek
To z 100% pewnością są żydzi aszkenazyjscy i właśnie TAK WYGLĄDAJĄ! Nie róbcie z żydów naszych to nie są skandynawowie czy my Polacy oni są inną rasą Tak trudno wam to pojąć?!

Gość gośćtek
Ci u mnie kończą się na -ski

Gość założycieltematu
oni mogą być bladzi i mogą mieć każdy kolor włosów możliwy. znam takiego - na nazwisko -man, włosy niemal platynowe, cera blada, a jednak żyd. drugi nosi brodę i jest ortodoksyjny, jest blady, oczy ma bardzo jasne. na nazwisko ma -ski a pierwszy człon to od niemieckiego "przybysz".