Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Marteczka90

Ząbkowanie, jak pomóc dziecku?

Polecane posty

Ząbkowanie jest bardzo często trudnym okresem zarówno dla dziecka, jak i rodziców. Wiąże się z rozdrażnieniem i płaczliwością maluszka najczęściej w nocy a niekiedy towarzyszą temu także inne dolegliwości. Jak przetrwać ten okres ? Macie jakieś swoje sposoby albo znacie jakieś dobre preparaty?

Gość gość
przy mniejszych dolegliwościach sprawdzał się u nas żel bobodent lub camilia, przy większych ekscesach Ibum

Gość lexyyy
U nas była masakra, nie dość, ze zeby szły wszystkie na raz, to jeszcze razem z nimi pojawiły się afty. Córka nie płakała, ona się darła. A dotknać tego nawet nie dała, żeby maścią posmarować. Babka w aptece dała mi wtedy dentosept a mini, do psikania, dopiero to pomogło.

Też stosujemy Dentosept A Mini. Młody nie daje sobie masować dziąseł żelami i ten spray okazał się dobrym rozwiązaniem. Jest łatwy w użyciu i skuteczny. Działa antybakteryjnie i przeciwgrzybiczo, a przede wszystkim działa kojąco i regenerująco na dziąsełka.

Tylko mam pytanie czy ten spray skoro można go kupić w aptece to jest na receptę czy bez?

Gość gość
Jest bez recepty. Sama stosuje. Afta u córki zniknęła po dwóch dniach stosowania

Bez recepty. Kupowałam w mojej aptece za 12 zł, a kilka dni temu widziałam spot reklamowy w DDTVN. Moje dziecko mówi, że jest bardzo smaczny :)