Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dudududu

Mieszkanie dla 4 osób

Polecane posty

Gość Dudududu

Mam pytanie do was czy mieszkanie 40metrów (pokój z aneksem kuchennym plus drugi pokój) będzie odpowiednie dla naszej 4osobowej rodzinki (2 dorosłych, syn 6lat córka 16) ? Proszę głownie o wypowiedzi osób które mają podobny metraż i podobną ilośc mieszkańców :)

Gość Djsjdj
Ja mam 37m i ten wymiar jest idealny jak dla mnie. Mąż śpi w kuchni, ja z synkiem w salonie a najstarsza córka w swoim pokoju

Gość gość
u nas 35 metrów. Najstarszy syn śpi we wannie, ja z małym w kuchni, mąż w pokoju. Jesteśmy super szczęśliwą rodziną- nie to co te burżuje które 4 osobowymi rodzinami po 80 metrach sie tłuką. U nich zimny chów a u nas miłość.

Gość gość
U nas maz spi z 16 letnia córka, a ja z synkiem, niestety ma dopiero11 lat :-(

Gość gość
no to musisz jeszcze poczekać :(

Gość gość
my też mieszkamy na podobnym metrażu. jestesmy na tyle ze sobą związani emocjonalnie że chodzimy po domu nago i sex uprawiamy przy dzieciach. Nie potrzeba nam odgradzania się od swojej własnej rodziny. Kto wymyślił głupote że kazdy człowiek potrzebuje intymności. Bzdura. Pewnie to jakiś synek nowobogackich z 5 pokojami. Biedne dziecko ;(

Gość gość
Może jakieś bardziej poważne odpowiedzi ?

Gość gość
czego oczekujesz? 2 różnopłciowych dzieci. Aneks z jadalnią i 1 pokoj. Kpisz czy o drogę pytasz? Takie mieszkanie to max dla 2 osób.

Gość gość
u mnie ja + rodzice na ok 60m2 mieszkanie 4 pokojowe i nie możemy się pomieścić na serio w moim pokoju jest drabina spiżarnia i barek z alkoholami ojca moi mają za dużo gratów pewnie dlatego :(

Gość gość
Tak serio, to po jednym pokoiku, choćby najmniejszym dla każdego dziecka i jeden dla Was. Jeżeli będzie Was stać, to optymalną opcją byłoby: 3 pokoiki choćby 6-7 metrowe (pokoje dzieci i Wasza sypialnia) i jeden z aneksem kuchennym (taki dzienno - gościnny).

Gość gość
Na moim przekładzie powiem tak, tez mam dwoje dzieci naszczescie bliźniaków. Mamy 52m: nasza sypialnia, sypialnia dzieciaków, kuchnia oraz mały salon. Jest trochę ciasno więc nwm jak ty chcesz sie zmieścić na 40m potrzebując jeden pokój więcej

Gość gość
Według mnie za małe, zwłaszcza, że nastolatka z maluchem w jednym pokoju to klęska. Jeśli macie możliwość załatwić oddzielne pokoje dla dzieci, to koniecznie tak zróbcie.

Gość gość
No ale jakby było ją stać na większe to by sie pytała o większe a nie o 40m

Gość gość
JAKBY BYŁA MĄDRZEJSZA to nie robiłąby sobie 2 dziecka nie mając ku temu warunków.

Gość gość
Ilości metrów jest nieważna, najważniejsze żebyście byli zdrowi

Gość gość
powiedział biedak biedakowi :D

Gość gość
Bo w życiu liczy się zdrowie a nie pieniądze. Znam rodzine 11 osób mieszkają w jednym pokoju ale są szczęśliwi

no juz sobie wyobrażam 11 osób w jednym pokoju 8 biurek, 11 szafek, 11 łóżek, czy chocby 6 piętrowych super, pełnia szczęścia

Gość gość
Kiedyś rzeczywiście tak było, że ludzie mieszkali na kupie w jednym pokoiku i byli szczęśliwi, moja mama ma 6ro rodzeństwa , mieszkali z rodzicami w małym domku na wsi, gdzie były dwa nieduże pokoje i kuchnia, mówiła że nigdy o nic się nie kłócili, było biednie ale wszyscy się kochali i dobrze im się żyło, no ale czasy się zmieniły, trzeba iść w przód a nie cofać się do tego co było kiedyś

Gość gość
Autorko tematu sama sobie odpowiedz na pytanie co jest dla ciebie ważniejsze pieniądze i metry kwadratowe czy zdrowie i szczęście ?

Gość gość
A co ma jedno do drugiego kretynko

Gość gość
Dla 4 osobowej rodziny to dom a nie taka klitka 40m

Gość gość
Czy ktoś jeszcze mógłby sie wypowiedzieć ?

Gość gość
Tak bez zlosliwosci - 40m dla 4 osobowej rodziny no nie wyobrazam sobie. Ja mieszkam sama w takim samym metrazu i jak ktos przyjedzie to juz nie jest za fajnie. Nie chodzi o to zeby nastawiac w pokoju jak najwiecej lozek, ale zeby kazdy z domownikow mial odrobine prywatnosci. Nastolatka powinna miec swoj pokoj, tak samo ten maly, a wy sypialnie.

Gość gość
"Jak sie popoiesci to sie zmieści" jak kiedyś eksmitowali moją znajomą do kontenera to spali tam w 6 osob i sie dało

Gość gość
"Jak sie popoiesci to sie zmieści" jak kiedyś eksmitowali moją znajomą do kontenera to spali tam w 6 osob i sie dało xxx wiesz co, dać to się podobno da 30 osób do maluch zmieścić. Tylko co z tego... Tak samo można mieszkać w 4 osoby na 38 m. Ale raczej o wygodnym życiu ciężko tu mówić :( Wiele też zależy jaka to jest rodzina. Jeżeli naprawdę zgodna, kochająca się to już coś, choć jak przez 40 lat takiej nie spotkałem, zawsze są jakieś zgrzyty, które na takim metrażu tylko się uwydatniają i kumulują

Gość gość
Co za rozwydrzona nowobogacka!!!!!!!! Inni nie mają dachu nad głową a ona gardzi 40m!!!!!!

Gość gość
Jakby była nowobogacką to by sie pytała o 100m a nie o 40 :(

Gość gość
Ciasne ale własne

Gość gość
Pewnie, skoro ciasne, ale własne, to najlepiej kupcie 30 m2, pokój z aneksem, wstawcie duże łóżko i będziecie spać wszyscy na jednym, najmłodszy może spać w nogach... ja pierdzielę co za ludzie nieodpowiedzialni. Przecież można kupić większe mieszkanie np. w innej okolicy, czy w starszym budownictwie i wtedy cena jest niższa, za te 40 m2, można kupić powiedzmy 60 m2. Przy czteroosobowej rodzinie i dzieciach różnej płci z dużą różnicą wieku powinny być 4 pokoje, a 3 to minimum, żeby dzieci miały swoje, plus dla rodziców może być ewentualnie salon-sypialnia w jednym.