Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wna

jakie imona były popularne w podstawowce

Polecane posty

Gość wna

Jakie imiona były popularne wśród waszych koleżanek i kolegów jak chodziliście do podstawówki? ja chodziłam jescze do 8 klasowej. Wśród dziewczynek najpopularniejsze były: -Anna -Ewa -Gosia -Monika - Ula -Justyna -Kinga -Agnieszka -Basia - Asia Wśród chłopców: -Paweł -Marek -Piotrek - Michał - Tomek -Sebastoan - Bartek -Krzysiek - Grzesiek - Maciek -Jacek Pamiętam za obciachowe imiona, uważaliśmy wtedy większość modnych ostatnio. Np typowo "starych" kojarzonych z naszymi rodzicami i babciami. Zaliczały się tu: Michaliny, Zofie,Stanisławy, Janki, Kaziki,Mieszko, Seweryn,Kryśka,Franciszek,Łucja,Leon... w sumie te, co popularne sa teraz. Imiona takie jak Sandra, Klaudia, Jessica, Alan, Bryan - znało się tylko z kolorowych gazetek typu niemieckie Bravo - brzmiały ona egzotycznie i kompletnie obco. W otoczeniu nikt sie tak nie nazywał. Teraz mało jest imion wśród małych dzieci, które były popularne za moich czasów jak to się mówi. Jak widzę dziewczynkę, to jest raczej Oliwia niż Gosia, a chłopiec jest raczej Oskarem niż Pawłem. A może za czasów mojej podstawówki te imiona co podałam na początku - one były modne, dlatego w klasie były trzy Moniki i czterech Marków? Też tak mieliście?

Gość gość
U mnie - Ania, Kasia, Karolina, Sylwia, Magda, Justyna, Paulina - Piotr, Paweł, Łukasz, Mateusz, Michał, Daniel (w gimbazie w klasie miałam az 3 Danielów) Był jeden Janek, Sebastian, Dominik, Wioletta (pisane przez dwa t), Angelika, nikt nie mial imion typu Oliwia, Amelia :O Byla dziewczyna o imieniu Roksana, ale kazdy sie z niej śmial, z tego imienia, poza tym wygladala jak maloletnia prostytutka, z twarzy strasznie stara, tapeciara solara... Za wieśniackie byly uwazane imiona typu Zosia, Michalina, Zbigniew, Andrzej, Miłosz... był jeden Roland...obiekt kpin i zartów , wolali na niego rolmops albo rolada (byl troche przy tuszy)

Gość gość
u mnie (tez 8klasowa] przewazaly Jolanty, Magdaleny, Katarzyny i Anny....jedna na 7 osob nazywala sie inaczej

Gość gość
Katarzyna... Boże jak ja nie cierpię tego imienia, a znam bardzo dużo Kaś. Rzygam

Gość gość
"jakie imiona były popularne w podstawówce" To ja nie wiedziałam, że w szkole średniej i zawodówce zmienia się imiona. Proponuję wrócić do podstawówki i nauczyć się dobrze formułować zagadnienia, zdania i tematy w języku polskim. Pomogę. Powinnaś napisać tak: Jakie imiona są popularne w waszym roczniku i które były uważane za obciachowe, kiedy byliście w szkole podstawowej.

Gość gość
6 asiek w klasie. A Ryskow zadnych nie mieliście, Irkow, Agatek, Madzi?

Gość gość
gość dziś "jakie imiona były popularne w podstawówce" To ja nie wiedziałam, że w szkole średniej i zawodówce zmienia się imiona. Proponuję wrócić do podstawówki i nauczyć się dobrze formułować zagadnienia, zdania i tematy w języku polskim. Pomogę. Powinnaś napisać tak: Jakie imiona są popularne w waszym roczniku i które były uważane za obciachowe, kiedy byliście w szkole podstawowej. IIII Ty z 15:33 Matko, skąd się tacy żałośni ludzie biorą?

Gość gość
Iza, monika, magda z chłopaków przemek,Janusz, Wiktor

Gość gość
Ja znałem Alana i Sandre, Sare a nawet Kornela a koleżanka miała brata Marcela do podst chodziłem 10 lat temu. Najpopularniejsze było Piotrek, Anka, Karolina, Kuba

Gość gość
Justyna, Kasia, Aleksandra, Magdalena, Marta/Michał, Łukasz, Mateusz. Do pierwszej klasy poszłam w '98.

Gość gość
Za moich czasow. Grazyna,Bozena,Ania,Jola,Iwona,Wioleta,Marzena, Kasia,Izabela, Maciek,Slawek,Piotr, ale to byly lata 70 te. Was na swiecie jeszcze nie było.

Gość gość
Sandry, Klaudie, Patrycje, Roksany, Oliwie u mnie na prządku dziennym, normalne imiona, nikt nie uważał ich za obciachowe, oprócz tego standardowe: Kasia, Ola, Karolina, Paulina, Ewelina, Marta...u chłopaków Maćki, Mateusze, Patryki, Tomki, Pawły, Piotrki. Obciachowe były te wszystkie teraz popularne, "babcine" Marysie, Zosie, Basie, Antki, Jaśki i inne, nikt sobie nie wyobrażał, ze młoda osoba może mieć tak na imię, to były imiona cioć i babć... urodziłam się w latach 90.

Gość gość
i Angeliki jeszcze, znam kilka, zawsze wklasie jakaś była, dla mnie to normalne imię, nikt nie mówił, ze patologiczne... wręcz często Kasie zazdrościły Angelikom fajnego imienia a nie takiego zwykłego.