Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stefka_38

Czy zawsze winna zdrady jest tylko kochanka?

Polecane posty

Gość stefka_38

Często spotykam się wśród zdradzonych żon z opinią, ze kochanki są winne, bo uwiodły ich misia itp- praktycznie całą winę zwala sie na kochanki. Mnie, niestety, również spotkała zdrada i moje pretensje skoncentrowały się nie na kochance, a na moim ex mężu! To głównie jego winiłam za zdradę, bo przecież kochanka go do niczego nie przymuszała, ze groziła, ze jeżeli nie zdradzi, to pozbawi go życia itp. mężowie mają swój rozum i wiem, że jeżeli facet zdradza to jest głównie jego wina- bo dał sobie na zdradę przyzwolenie, a nie jedynie wina kochanki, ze niby uwiodła itp. Mój mąż zdradził mnie, gdy chorowałam, leżałam kilka miesięcy w szpitalu, nie miał seksu, no i sobie znalazł jakąś na boku. Gdy się o tym dowiedziałam był natychmiastowy pozew o rozwód i zerwanie kontaktu, żadnych szans, zadnego naprawiania 10 letniego małżeństwa. Dla mnie głównie to on był winny, a nie kochanka!

Gość gość
bo nie chcą przenosić winy na kogoś, kogo, ekhem, kochają. wolą wyżyć się na kompletnie obcej kobiecie.

Gość gość
Oboje są jednakowo winni.

Gość mireczkaww
A moja przyjaciółka- lat 40. Po tej całej burzy związanej z rozwodem, z faktem, ze mąż odszedł do kochanki... po 2 latach od rozwodu jeździ na wakacje z byłym mężem, z ich wspólnym dzieckiem oraz kochanka i jej dzieckiem z byłego małżeństwa- i co o tym myślicie? Aha, do domu tej kochanki i byłego męża przyjaciółki ma klucze z kolei ex mąż tej kobiety i sobie przychodzi, kiedy chce, wyjada z lodówki, kładzie się do łóżka, jak jest zmęczony i śpi itp. Co sądzicie o czymś takim? Dla mnie to jakiś patologiczny układ!

Gość gość
kochanka nie jest niczemu winna gdyby misio miał honor i dotrzymywał danego przez SIEBIE słowa to laska, żeby goła fikołki przed nim odstawiała kochanką by nigdy nie została. Koniec kropka

Gość gość
Dla mnie kochanka nie jest winna a na pewno nie w takim sensie jak niektórzy tutaj myślą. Co mnie obchodzi jakaś obca baba, pełno szmat wokół tak samo jak d****arzy, sku*wieli, morderców, nie będę zbawiała świata, są ludzie dobrzy i źli w moralnym tego słowa znaczeniu, ale wierności oczekuję wyłącznie od swojego faceta! jakby kochał to by miał wy***ane na inne baby i nie poszedłby nawet jakby mu się z gołym tyłkiem przed nim położyła, takie mam zdanie. Co się przejmujecie jakąś dziewuchą?? To WASZ facet mąż parter was zawiódł, będąc z wami w związku poszedł do innej czyli jest ch*jem. Te, któe sądzą, ze to kochanka omotała są zwyczajnie naiwne a wasze "faceciki" się z was śmieją, ze jeszcze ich bronicie bo im się nowej d**y zachciało. Inna sytuacja gdy kochanka jest koleżanką czy siostrą, wtedy zdarda jest podwójna, ale chyba nie mówimy tu o takich sytuacjach???

Gość stefka_38
Zgadzam sie z Tobą powyżej! {17:30}

Gość gość
Głównie jest to wina zdradzającego faceta bo potencjalne kochanki wszędzie się znajdą, ale prawda jest taka, ze jak facet nie chce zdradzić to tego nie zrobi i juz.